AKTUELNO

Poslanik Veroljub Arsić, koji ima više od dve decenije poslaničkog staža, kaže da oni koji žele da ostanu u politici nemaju prava na opuštanje.

- Morate mnogo da radite, da budete prepoznatljivi, ne samo u parlamentu, nego i u okruženju. Sa radom dolaze i rezultati i bez obzira na staž nemate prava da se opustite ako želite da ostanete u politici - rekao je Arsić.

Kako je dodao, ima kolega koji imaju i duži staž od njega.

- Važno je da imate ideju i da znate za šta se borite - naveo je Arsić i istakao da je velika čast biti narodni poslanik.

Posle predsednika republike ne postoji značajnija funkcija, poslanici se biraju sa liste i oni su jedini pravi nosioci suvereniteta građana. Funkcija predsednika parlamenta je po težini i po Ustavu značajnija od premijerske...

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije je naglasio da poslanici moraju mnogo da se trude da neguju taj kredibilitet.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imali smo incidente, pokušaje urušavanja institucija...I unutar parlamneta mora da se razmišlja o značaju poslanika i njihovoj moći. Skupština je glavno zakonodavno telo - istakao je Miletić.

Ivana Vučević, direktorka Studia B je govoreći o ponašanju dela opozicionih poslanika, ocenila da izgleda kao da zaboravljaju da su izabrani od strane naroda.

Foto: TV Pink Printscreen

- Narod koji vas je birao, sigurno nije tražio da budete nasilni i urušavate skupštinu - istakla je Vučević gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić

Autor: