AKTUELNO

Predrag Jeremić, urednik Informative na portalu Pink.rs, govoreći o novoj Vladi Srbije kaže da je mandatar, a sada već predsednik Vlade Miloš Vučević dobro procenio tim i da je znao koje ljude da postavi na koje mesto.

Jeremić je rekao da je Milica Đurđević Stamenkovski dobro rešenje za Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

- Ova dva dana smo čuli da je to Vlada kontinuiteta, što je veoma bitno, da se nastavi rad prethodne Vlade i da apsolutno prati politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vlada ima veliku podršku, kako građana, tako i poslanika - kazao je Jeremić za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV Pink.

Kako je dodao, iako je Srbija pred izazovima u narednom periodu, verujem da će uspeti da se izbori sa svim tim.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što svi očekujemo je 2027. godina i EXPO, kada očekujemo veće plate, penzije i izgrađeniju Srbiju - istakao je Jeremić i dodao da se nada da ćemo dočekati i bolji standard i bolje ekonomske uslove.

Govoreći o ministru prosvete Slavici Đukić Dejanović Jeremić kaže da ona u prethodnih godinu i po dana uradila novi program kako prosveta treba da izgleda.

- Očekivano je bilo da ona ostane na tom mestu, kako bi napredovali u toj oblasti i uspešnije savladali sve izazove - rekao je Jeremić.

Jeremić, kada je resor odbrane u pitanju, pohvalio izbor Vučevića da na to mestopostavi ministra Bratislava Batu Gašića.

- Radi se o jednom izuzetnom čoveku i profesionalcu. Srbija ne treba da brine za bezbednst dok je na njenom čelu Gašić. Čvrest čovek i čvrst u svojim stavovima, odan i lojalan. Dok je bio i ministar policije uvek je bio uz građane i svoje policajce. Sa njima je uvek dolazio prvi na teren - kazao je Jeremić.

Srbislav Filipović, analitičar, rekao je da je logično rešenje za Srbiju da Miloš Vučević bude premijer.

- To je, uz Aleksandra Vučića, najbolje rešenje. Mislim da taj dvojac može da nastavi Srbiju da vodi u pravom smeru - kazao je Filipović.

On je naveo da ovoj Vladi treba dati šansu, da vidimo šta može.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da je najvažnije da imamo Vučića kao prvu figuru u zemlji, koja čuva mir i stabilnost u Srbiji - ocenio je Filipović.

Đorđe Todorov, analitičar, izjavio je da je Vlada vest nedelje, meseca, godine i da nema spektakularnih iznenađenja u njoj.

- Sve su to profilisana politička lica koja su sa manjim ili većim uticajem na biračko telo, na društvenu političku klimu u Srbiji - kazao je Todorov.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ovo je srpska Vlada i to je i sam Vučević apostrofirao.