AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde gostuju večeras od 20 i 30 sati Real Madridu u okviru 32. kola Evrolige. Iako ova utakmica nema rezultatski značaj (kub sa Malog Kalemegdana je već uveliko bez šansi za plej-in; Real je osigurao prvo mesto), izabranici Janisa Sferopulosa pokušaće da izađu na teren puni motivacije i odnesu pobedu koja mnogo znači na psihološkom planu.

Ipak, moraće da napadnu aktuelne šampione Starog kontinenta bez najvažnijeg šrafa u igri, Miloša Teodosića. Iskusni plejmejker u poslednje vreme muči muku sa povredama, ali ovog puta, Teo je ostao u Beogradu zbog mučnine i nelagodnosti.

Zbog svega navedenog, crveno-belima se daju nikad manje šanse da upišu trijumf. Svetski bukmejkeri gotovo da misle da ne postoji univerzum u kom će Zvezda savladati "kraljevski" klub.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos svestan je težine narednog meča.

- Ovo je jedan od najtežih mečeva jer igramo protiv prvog na tabeli. Oni su aktuelni šampioni i glavni favoriti za osvajanje i ove sezone. Imamo tešku misiju ali borićemo se. Znamo na koje igrače možemo da računamo i idemo tamo da damo sve od sebe. Moramo da igramo dobru odbranu. Ako dozvolite Realu dobar ofanzivni ritam i da postiže mnogo poena, onda će nam biti teško - rekao je Sferopulos uoči puta za Madrid.