AKTUELNO

Sara Ćirković koja u ponedeljak 29. aprila puni 20 godina nastavlja da trasira svoj trofejni put zlatnim polugama. Nakon zlata na evropskom i svetskom prvenstvu u konkurenciji juniorki, zatim zlata na evropskom prvenstvu do 22 godine, osvajanja norme za Olimpijske igre u Parizu, Ćirkovićeva je otplesala i zlatni ples u ringu seniorskog Prvenstva Evrope u Beogradu.

U finalu do 54kg za zlato Sara se borila protiv Rumunke Lakramije Perižok koja ima osvojeno srebro na Prvenstvu sveta 2022. Od početka do kraja Sara je bila neprikosnovena, kao što je bila i tokom celog ovog takmičenja i postala prva srpkinja koja je osvojila zlato za Srbiju na seniorskim takmičenjima „Starog kontinenta“.

“Presrećna sam što sam pred mojom publikom osvojila zlatnu medalju, meč je bio jako dobar meč i najteži do sada. Mnogo mi je drago što sudošli ljudi iz mog rodnog kraja koji su mi dali snagu. Sledeći cilj su Olimpijske igreza koje ću se maksimalno spremiti i ostvariti najbolji mogući učinak za Srbiju” – rekla je zlatna Sara Ćirković

Zlatnu medalju Sari je uručio predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Nedugo zatim zlatne medalje su osvojile Natalija Šadrina u konkurenciji do 60 kilograma, posle pobede nad Nunom Asatrijan sa 4:1 i 20-godišnja Kristina Kaluhova u konkurenciji do 64 kilograma posle pobede 4:3 protiv Ruskinje Elene Babičeve.