AKTUELNO

Par iskren u potpunosti!

Sanja Grujić i Marko Stefanović za vaskršnji specijal Pink.rs portala otkrili su kako će ove godine obeležiti najradosniji hrišćanski praznik, kao i koji su im planovi za budućnost.

Kako su tekle pripreme za ovogodišnji Uskrs? 

Praznična atmosfera je nešto sto je duboko utkano u mom srcu još od ranog detinstva,jer se u mom domu i porodici praznici obeležavaju domaćinski i tradicionalno ,to su dani za koje moja majka pripreme vrsi i po nekoliko dana i kao prava domaćica i vrhunska kuvarica učini da praznični duh ispuni naša srca i da sreća i blagostanje ispuni naše živote - rekla je Sanja.

Sa kim ćeš proslaviti? 

Proslavićemo u krugu porodice kako i dolikuje, započećemo pričešćem u crkvi a nastaviti sa uskrsnjom trpezom u društvu naših najvoljenijih - odgovorila je Sanja.

Foto: Pink.rs

Kako ćeš proslaviti?

Tradicionalno i onako kako naša pravoslavna crkva nalaze,oboje smo veliki vernici i smatramo da je uz Božiju pomoć i veru sve moguće - rekla je Sneža.

Kakvi su ti emotivni i poslovni planovi za naredni period kada sve ovo prođe?

Nadamo se da će ovi dani prastanja,Hristovog raspeća i vaskrsnuca u naše živote uneti još veću veru, nadu i ljubav, naše je da želimo a na Bogu da odluci kako će biti ,bitno je da se radujemo svakom danu i da živimo u sadasnjem trenutku ,a buducnost neka nam donese ono sto mora biti - kazala je Sanja.

Foto: Pink.rs

Gde ćeš proslaviti Uskrs?

U porodičnom domu ćemo proslaviti familijarno,jer njega na danasnji dan trebaju da ispunjuju ljubav i veselje - istakla je Sanja.

Da li je jaje koje si izabrala bilo srećno? Da li si nekoga pobedila? 

Ja bas i nisam dobra u odabiru jaja i skoro uvek gubim, ali me sam taj čin raduje još od ranog detinjstva - rekla je Sanja.
Skoro svake godine izaberem najjace jaje, umem da procenim - pohvalio se Marko.

Foto: Pink.rs

Imaš li neku posebno dragu uspomenu koja je veže te veže za Uskrs?

Mene za Uskrs vezu sećanja na pronalazak zekinog gnezda i pokloni koje sam u njemu pronalazila kao i dani kada sam se trudila da napravim sto lepše ,farbanje jaja sa bakom i mamom, kod mene u kraju je i običaj da deca idu po komšiluku i čestitaju uskrs ,a zauzvrat dobijaju jaja ,pregršt je lepih i setnih uspomena i zahvalna sam roditeljima koji su se uvek trudili da mi ulepsaju svaki mogući praznik i da imam najlepše moguće uspomene - rekla je Grujićeva.

Da li poštuješ Vaskršnje običaje? 

Poštujemo sve običaje, Sanja je postila ceo post, svih sedam nedelja na vodi - rekao je Marko.

Foto: Pink.rs

Obzirom da je veliki praznik da li ćeš oprostiti svima koji su se ogrešili o tebe? 

Oboje prastamo ,nismo neka zlopamtila iako je Sanja malo osvetoljubiva,ali u ovim danima nemamo ni vremena ni prostora da razmišljamo o tudjim lošim delima,više smo usredsredjeni na to da okajemo svoja loša dela i da nama i Bog a i ljudi oproste ako smo se o njih ogrešili - završio je Marko.

Autor: N.P.