AKTUELNO

Studenti koji žive u stanovima na studentskim grupama polemišu o tome koliko puta godišnje bi stanodavac trebao da dolazi u proveru stana.

I dok većina smatra da vlasnik nema potrebe da dolazi jer dok podstanar plaća najam prostor je njegov ipak ima onih vlasnika koji često dolaze u posetu stanaru.

- Koliko puta godisnje treba stanodavac da ide u proveru stana? - glasilo je pitanje studenta u jednoj grupi na Fejsbuku.

Ispod objave su se nizali komentari članova.

- Ja bih bila okej sa tim da mi neko dođe u stan svakih 3-4 meseca sa tim razlogom, ne više od pet puta u godini. Možda sam do sad imala sreće, ali živela sam u jednom stanu tri, u drugom pet godina i ni u jednom stanodavac nije nijednom došao da proveri ništa, sem u slučaju nekog kvara i jedne prilike zbog promene cimerke - napisala je jedna studentkinja, dok je drugi odgovorio:

- Kada najavite da izlazite iz stana. Dokle god uredno plaćate rentu to je vaše i nema niko šta da radi tu.

- Ja se secam kada sam studirala gazdarica stana je znala vikendom da dođe sa čitavom porodicom u stan, bez neke najave, prali su povremeno veš u našem stanu pod izgovorom da njihova mašina ne radi. Muz je upadao bez kucanja itd... - napisala je studentkinja:

- Ja sam pre par meseci išao da pogledam neki stan da bi vlasnica istog ustanovila da meni ne treba stan nego ima ona kod nje jednu lepu sobu a i biće mi tu lepo sa njom kod nje. Tako mi reče... - glasila su neka od iskustva studenata sa vlasnicima stanova.

Nijednom. Nema on sta da proverava dok se kirija i racuni redovno placaju. Svakako se prilaze i depozit kada iznajmljujete stan, pa ukoliko nesto nije u redu stanodavac moze da zadrzi isti.