AKTUELNO

Miljana je zajedno sa ćerkom pokušala da napusti Srbiju.

Miljana Kecmanović pokušala je u junu prošle godine da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski.

Naime, kao što je Repubika već pisala, majka i sestra pomahnitalog dečaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koji je ubio devetoro svojih drugara i čuvara škole, a šest osoba ranio, pokušale su da napuste Srbiju i sklone se od haosa i tragedije koju je izazvao njihov sin i brat Kosta Kecmanović.

Kako smo tada pisali, Miljana je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski i tamo je zaustavljena.

Ipak, ona je tada svoj odlazak iz zemlje prijavila Centru za socijalni rad.

- Zbog preporuke terapeuta koji je razgovarao sa dečakovom sestrom, njihova majka je odlučila da je povede na put, kako bi pokušala da joj olakša - rekao je tada izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, žena je na odmoru do daljnjeg, a prvo nije želela da napusti zemlju zbog situacije u kojoj se njena porodica nalazi, ali se na ovaj potez odlučila zbog ćerke.

- Protiv majke je u toku pretkrivični postupak i proverava se da li je odgovorna za zanemarivanje i zlostavljanje maloletnog deteta, ali ona nema zabranu napuštanja zemlje, niti joj je oduzet pasoš - rekao je takođe tada izvor, a kako podsećamo, istraga još uvek traje.

Foto: Privatna arhiva, Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Ona je, kako se saznaje, upozorena da mora biti dostupna pravosudnim organima, ali nema zabranu napuštanja zemlje.

Da podsetimo, porodici Koste Kecmanovića blokirana je i imovina koju zbog toga ne mogu da prodaju niti da stave pod hipoteku.

- Pošto majka dečaka nije krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega. Pa je tako u zahtevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu - kaže izvor i objašnjava da majka dečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mera.