AKTUELNO

Današnji dan je pokazao visok stepen jedinstva srpskog naroda koji je ostao dosledan sebi, ali i pružio dokaz da nisu Srpska lista i Srbija oni koji zastrašuju Srbe već Kurti i njegove ilegalne parapolicijske jedinice što je za rezultat imalo prazne ulice na severu Kosova danas, poručuju iz Srpske liste.

„Završena je farsa u organizaciji režima Alјbina Kurtija na severu Kosova. Današnji dan je pokazao više stvari koje se moraju uzeti u obzir u narednom periodu, pre svega od strane predstavnika međunarodne zajednice“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista navodi ključne momenta koje međunarodna zajednica treba da uzme u obzir.

„Prva je da je Srpska lista bila duboko u pravu kada je pozvala srpski narod da ne učestvuje u ovom Kurtijevom igrokazu jer je on od samog početka napravlјen sa cilјem da ne uspe“, poručuje Srpska lista.

Kao drugu ključnu činjenicu ponavljaju da je Srpska lista više nego spremna da učestvuje u ovom procesu, ali da nije želela da „igra igre u režiji režima u Prištini“.

„Želimo da jasno ponovimo da smo bili više nego spremni da učestvujemo u ovom procesu kako bi videli leđa i smenili ove lažne gradonačelnike u našim opštinama, ali nismo želeli da igramo igre u režiji režima u Prištini kojima bi se obesmislio čitav proces i sprečila smena Kurtijevih pulena, a onda bi oni to predstavili kao nekakav legitimitet“, stoji u saopštenju.

Navodi se da je današnji dan pokazao kako izgleda demokratija pod Alјbinom Kurtijem, sa dugim cevima, specijalcima i oklopnim vozilima na biračkim mestima, kamerama koje snimaju birače i kako se oni izjašavaju, odbornicima u biračkim odborima, biračkim odborima bez Srba u njima i brz srpskog jezika na mnogim biračkim mestima.