AKTUELNO

Gost specijalnog izdanja Novog jutra kod Jovane Jeremić u vaskršnjem jutru bila je i Milica Đurđević Stamenkovski nova ministarka u Vladi Srbije koja je preuzela resor za brigu o porodici i demografiju Srbije.

Milici su dobrodošlicu u prelepom ambijentu vila Jovana poželeli Jovana Jeremić i njen emoivni partner Dragan.

Ona je rekla da su njenji pradedovi iz ovih krajeva i da je Grocka za nju srpska Kalifornija.

- Ovaj peizaž i ovo okruženje ovi voćnaci i vinogradi opravdali su taj epitet i ovaj pogled na Dunav je nešto najlepše što možemo da vidimo u čitavom Beogradu i drago mi je što baš na ovom mestu obeležavamo najveći hrićanski praznik Uskrs.

Ona je poželela svima srećan Vaskrs i mir božiji uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse.

Foto: TV Pink Printscreen

- Danas je praznik pobede života i danas slavimo život - rekla je ona.

Kako je rekla ona je praznično jutro dočekala u krugu svoje porodice i dajoj je zbog toga puno srce zato što njena porodica dobila naslednike i potomke i da ona kao majka prvi put dočekuje ovaj praznik i da nema veće sreće za nju.

Kako jerekla ona se trudi da brine o svojoj porodici ali da evo i spletom okolnosti boriće se i dobila je tu političku mogućnost da služi i ostalim porodicama u Srbiji i to je za nju velika čast.

- Trudiću se da budem od koristi svojoj zemlji se borimo za porodične vrednosti da se borimo za tradiciju, da se borimo za naše običaje da ne zaboravimo ko smo i odakle smo i da čuvamo naš koren jer stablo koje ima čvrst koren ne može ni jedan vetar da savije - kaže Milica.

Kako je rekla dobila je mogućnost da vodi ministarstvo budućnosti, između dva popisa smo izgubili oko 700.000 ljudi.

- Moja želja i borba će biti usmerena ka tome da na narednom popisu u narednoj deceniji imamo bar 700.000 ljudi više da ispunimo našu zemlju decom i da nam se deca rađaju - kaže Milica i dodaje da će krilatica njinog ministarstva biti da se u Srbiji više rađa a manje svađa.