AKTUELNO

Đorđe Milićević, potpredsednik Socijalističke partije Srbije, dobio je drugi mandat, te će ponovo biti ministar bez portfelja.

Milićević je rođen 29. septembra 1978. godine u Valjevu, a po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Kako se navodi u njegovoj biografiji, u četiri mandata (2004, 2008, 2012. i 2016. godine) je biran za odbornika Skupštine grada Valjeva, a narodni poslanik je od juna 2008. godine.

Od 2002. do 2021. godine obavljao je funkciju predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Valjevo.

Od 2007. godine član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, iste godine izabran je za portparola Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

Foto: Ministarstvo bez portfelja

Član je Predsedništva Socijalističke partije Srbije od 2015. godine, a sada je na na funkciji potpredsednika Glavnog odbora ove stranke.

Obavljao je funkciju ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom od oktobra 2022. godine do maja 2024. godine.

Tokom tog mandata, izabran je i za v.d. ministra prosvete 31. maja 2023. godine i vršio je tu dužnost do 25. jula 2023. godine.

Đorđe Milićević je 2018. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću kod rodnog Valjeva.

Zbog stravičnih povreda i operacija izgubio je 30 kilograma, učio je iznova da hoda, ostao je bez celog mišićnog tkiva stomaka, ali, kako je isticao, dok je nepomičan ležao u bolnici u bezizlaznom stanju, spasla ga je stabilna i jaka psiha.

- Kada se samo setim tih meseci nepomičnog ležanja u bolnicama, zurenja u svetlo na plafonu koje se nije gasilo, potom sedam operacija, komplikacija, bolova i divnih lekara i sestara, samo mi je kroz glavu prolazila misao da sam 33 godine svakog dana trčao, a tada sam se samo nadao da ću ponovo stati na noge - ispričao je on jednom prilikom.