AKTUELNO

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, govoreći o poseti predsednika NR Kine Si Đinpinga Srbiji kaže da niko ne govori da postoji maligni uticaj zbog posete Mađarskoj ili Francuskoj.

Krstić je rekao da je ovo ne veliki uspeh nego izuzetno veliki kompliment za Srbiju i za predsednika Aleksandra Vučića lično.

- On em što retko ide u inostranstvo, retko dolazi u Evropu, a sada dolazi u tri zemlje, među kojima je Srbija, koja nije ni u Evropskoj uniji. To nije mala stvar, a već drugi put se dešava, i ne svraća, već dolazi u dvodnevnu posetu - kazao je Krstić za Novo jutro TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Krstić je naveo da Srbija mora da brani svoje interese, a to je da čuva tradicionalna prijateljstva.

Prof. dr Mihajlo Rabrenović rekao je da je mnogo učinjeno u poslednjih desetak godina da se ojačaju naše veze sa Kinom.

- Kina nas je tu prepoznala kao odgovornog i ozbiljnog partnera na važnom mestu u Evropi, zahvaljujući vezama koje unapređuju dva predsednika - kazao je Rabrenović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, Sporazum o jačanju veza kroz Sporazum o slobodnoj trgovini je nešto što su države učinile da se otvore vrata saradnji i sada je potrebno da tu veliku viziju predsednika sprovedu preduzeća.

- Jačanje odnosa sa Kinom je prepoznavanje realnosti, da je Kina strateški lider u svetu. Predsednik Si dolaskom ovde šalje snažnu poruku - naveo je Rabrenović.