AKTUELNO

U javnost su isplivali detalji poslednje komunikacije 39-godišnje Alme Arazi sa snajom, pre nego što je preduzela ekstremni čin i skočila sa troje dece u Bojanu.

Kako je saopštilo Tužilaštvo pri Prvostepenom sudu opšte nadležnosti u Skadru, navodi se da je 39-godišnja žena rekla rođaki da će otići kod brata, gde će ostati nedelju dana da se smiri.

- Iz podataka istražnih radnji do ove faze proizilazi da se dana 03.05.2024. godine, oko 17.30 časova, državljanin E. A, koji je prijavio napuštanje stana svoje supruge A. A. sa njihovo troje maloletne dece, pojavio u policijskoj stanici Skadar. U vezi sa ovom činjenicom, primljene su izjave lica koja imaju saznanja o događaju, iz kojih je utvrđeno da je 02.05.2024. godine, u popodnevnim časovima, A. A. sa maloletnom decom otišla na kafu sa rođakom supruga u naselju "Ilirija" Skadar. Tu su ostali oko dva sata, a zatim izašli napolje, gde je A. A. rekla rođaki V. P. da će je njen brat odatle odvesti taksijem, pošto će otići na nedelju dana kod njega da se smiri. Potom je A. A. zajedno sa troje dece, išla trotoarom putem koji vodi do starog Mosta na Bojani u Skadru - saopštio je tužilaštvo.

Podsećanja radi, Alma A. (39) skočila je sa svoje troje dece u hladnu Bojanu, nakon, kako se sumnja, porodičnog nasilja koje je trpela.

Telo najstarije devojčice nađeno je juče u reci, dok je telo druge pronađeno danas.

U traganju učestvuje i ribar koji je juče pronašao jednu od devojčica i koji je rekao da je potraga veoma komplikovana.

Nakon stravične tragedije, uhapšen je njen suprug, koji je optužen za porodično nasilje i izazivanje samoubistva.

Muž je zlostavljao?

Almina sestra je nakon obaveštenja da su ona i troje dece nestali otišla je u skadarsku policiju i ispričala da je Alma Arizi bila brutalno zlostavljana, zajedno sa svojom decom, od strane supruga.

Foto: Facebook.com/ALMA BUSHATI ARRAZI

Navodno on je planirao i da svoju ljubavnicu dovede kući.

Ergis Arazi, 31-godišnji suprug Alme Arazi i otac troje dece, uhapšen je juče pod optužbom za nasilje u porodici.

Novinar Juronjuz Albanija je rekao da se tokom svedočenja dato u policiji 39-godišnji suprug, Ergis Arazi, pokazao veoma hladnim tokom ispitivanja, nije pokazao nikakve emocije i odbacio je optužbe da je vršio nasilje nad suprugom ili drugom decom.

Rekao je da je par bio u stabilnoj ekonomskoj situaciji, ranije su živeli u Italiji i Nemačkoj, a nedavno su se preselili u Skadar.

Pio sa prijateljima dva dana nakon nestanka porodice

Arazi je, nakon što je prijavljen nestanak njegove porodice, dva dana kasnije viđen u kafiću sa prijateljima i navodno nije bio nimalo uznemiren, navodi "Voxnews.al", pozivajući se na izjave njegovih prijatelja.

Kako su rekli, on je bio potpuno smiren.

Ergisova porodica tvrdi da im on nikada ne bi naudio. Oni tvrde da su par imao problema među sobom, ali da Ergis Arazi nije bio zlostavljač.

- Obožavao je decu. Nikada im ne bi naudio. Radio je ceo dan u servisu za mobilne telefone kako bi ih poslao u privatnu školu. Možda je imao problema sa suprugom, ali ona nikako nije trebalo da to uradi deci. To joj nećemo oprostiti - rekli su, prenosi Voxnews.al.

Tvrde da se par upoznao iz ljubavi i da su proveli mnogo lepih trenutaka zajedno, ali da je Alma neko vreme uzimala lekove u ambulanti u naselju zbog svog "emocionalnog stanja".

Inače, Ergis Arazi je brat Edisona Arazija, koji je bio optužen za ubistvo, ali je osuđen na kaznu zatvora samo zbog posedovanja kanabisa

Autor: