separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

BIZARAN TREND MEĐU ŽENAMA: Da li ste čuli za slobodno krvarenje?


Šta je slobodno krvarenje i zašto žene prikazuju svoje slike tokom menstruacije?


Freebleeding je novi trend među ženama, koji leži u činjenici da se žene u toku menstruacije uzdržavaju od upotrebe higijenskih - sanitarnih uložaka i tampona. Neke žene to rade kod kuće, a ima i onih koje to rade u javnosti. Ideja je potekla kada je aktivistkinja Kiran Gandi 2015. godine istrčala londonski maraton tokom ciklusa. Slike sa maratona, na kojima žena slobodno krvari tokom trčanja video je ceo svet.

Kiran Gandi je priznala da se godinu dana pripremala za maraton. Imala je jake menstrualne grčeve, s jedne strane, htela je da odustane od maratona, a sa druge strane je znala da ne može to da uradi. Gandi je zajedno sa kolegama trčala u dobrotvorne svrhe i ovaj maraton je bio vrlo važan za nju. Kao što Kiran naglašava, nije htela da održava javne rasprave i bilo joj je ugodnije da trči bez tampona. Ovo je pokrenulo novi trend na društvenim mrežama, a sa heštegom #freebleeding, žene su objavile svoje fotografije tokom menstruacije. Sada, na društvenim mrežama pod heštegom #freebleeding, možemo naći puno slika žena koje vole ideju slobodnog krvarenja. 

Instruktorka joge Stef Gongora, objavila je video gde praktikuje jogu i slobodno krvari. "Ja sam žena, pa krvarim", napisala je Stef. Instruktorka je skrenula pažnju na važno pitanje žena, koje u toku menstruacije, uprkos bolu kontrakcija materice pokušavaju da normalno funkcionišu, idu na posao ili školu i pretvaraju se da je sve u redu. Ona poziva žene da prestanu da se stide, pričaju o tome i obrazuju svoje ćerke i sinove.  

Za neke je ovaj trend bizaran, a za druge to je vrsta oslobođenja. Šta vi mislite o tome?  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti