AKTUELNO

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da Srpsku čuva ljubav njenog naroda i snaga institucija, te da osnovni zadatak svih treba da bude mir i stabilnost.

- Republika Srpska treba da traje vecno i zato naše institucije moramo čuvati, a razvijati i unapređivati Republiku - rekla je Cvijanovićeva u obraćanju u Kasarni "Kozara" u Banjaluci na božićnom prijemu koji organizuje Komanda Šeste pešadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH, prenosi RTRS.

Ona je istakla i da Srpska poštuje druge, ali traži poštovanje za sebe.

- Ovaj Dan Republike Srpske proslavili smo svečano i dostojanstveno. Nažalost, mogli bismo da kažemo da se veličina i jačina uspeha, opet kažem nažalost, meri i količinom napada i pritisaka koje trpimo. Ako je to tako, onda možemo biti zadovoljni zato što je obeležavanje bilo jako uspešno - rekla Cvijanovićeva.

Ona je rekla da će Republiku Srpsku očuvati ljubav naroda i snaga institucija, te da zato neumorno ponavlja da je važno čuvati svoje institucije i ne dozvoliti nikome da ih napada, da ih urušava, da umanjuje njihov značaj i kapacitet.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska ekonomski i politički stabilna.

-Iza nas je mnogo teških vremena i nijedno to vreme nije bilo jednostavno, niti pošteđeno teških odluka, ni teških stvari koje su nam ispostavljane, ali smo nekako uspevali sve to da prevaziđemo. Imam ogromnu veru u Republiku Srpsku, pogotovo zato što znam da je ona u srcima, ali i svakodnevnim aktivnostima svakog našeg čoveka, uključujući sve naše ljude koji funkcionišu i u okviru Oružanih snaga BiH - rekla je Cvijanovićeva.

#Željka Cvijanović

'