AKTUELNO

Učenici devetog razreda Osnovne škole Pavle Žižić iz sela Njegnjevo kod Bijelog Polja, Mirsad Hodžić i Vildan Ljuca, svojim primerom pokazali su da poštenje, dobrota i porodično vaspitanje još uvek postoje! Oni su, ne premišljajući se, vratili vlasnici izgubljeni novčanik u kojem je bilo 200 eura.

Njih dvojica su novčanik pronašla na ulici koja vodi od grada, preko Rasova i Strojtanice, dalje prema Gubavču i Bistrici.

Ugledali smo novčanik na ulici i onda videli da u njemu ima 200 eura i dokumenta na ime Esma Halilović. Nismo znali o kome se radi, pa smo pitali komšinicu Amelu Drpljanin koja živi u blizini da li zna o kome se radi. Srećom, komšinica je kazala da je poznaje i da će joj odneti novčanik. Odmah smo joj dali novčanik - kazali su dečaci.

Vlasnica novčanika Esma Halilović kaže da nije primetila da joj je nestao novčanik.

Ovi mališani su pokazali da su lepo vaspitani i pošteni. Pretpostavljam da mi je novčanik ispao kad sam izašla iz taksija. Odmah nakon što su dečaci odneli novčanik kod Amele, ona me je pozvala i javila mi šta se dogodilo. U novčaniku ništa nije falilo. Ovim putem im zahvaljujem - kazala je Halilovićeva, pozvavši mališane-poštene pronalazače da joj se jave kako bi im lično zahvalila.

U školi kažu da je ovo logičan potez i da su ova dva dečaka svojim gestom dali primer pre svega svojim vršnjacima, ali i ostalim sugrađanima.

Pročitajte još: Raste vodostaj Bojane i Skadarskog jezera, opasnost od poplava postoji!

#Crna Gora

#Novčanik

#Učenici

#škola

'