AKTUELNO

Njegova ćerka Ivana i supruga Gordana i dalje su u bolnici i lekari im se bore za život.

Kraljevčanin Ilija Marković (53) poginuo je u subotu ujutru, a njegova supruga Gordana (49), ćerka Ivana (21) i još jedan bračni par iz njegovih kola teško su povređeni u saobraćajnoj nesreći na deonici puta Kraljevo-Preljina na Ibarskoj magistrali i svima se lekari bore za život.

Nesreća se dogodila u mestu Grdica kod Kraljeva u subotu u 7.30 sati. Nastradali je bio za volanom "hjundaija". On je, krećući se iz Kraljeva ka Preljini, navodno pokušao da pretekne traktor sa prikolicom, pa je prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa kamionom novopazarskih registrarskih oznaka koji je naišao iz suprotnog smera.

Foto: Facebook

Udes se dogodio na izlasku iz Kraljeva ka Preljini, ujutru oko 7.15 sati. Marković je krenuo da zaobilazi traktor sa prikolicom, međutim u tom trenutku je iz suprotnog smera naiša kamion i oni su se direktno sudarili.

Kamere sa obližnjih objekata snimile su trenutak teške nesreće, na kojima se vidi kako Marković prelazi u suprotnu traku, pretičući traktor koji je bio ispred njega. U tom trenutku sudario se sa kamionom.

Ilija Marković je preminuo na licu mesta. On je, kako prenosi "Blic", radio kao profesor u srednjoj mašinsko-tehničkoj školi u Kraljevu. Svi koji su ga poznavali kažu da je bio izvrstan roditelj, pedagog, prijatelj i kolega.

Pored Ivane koja je najteže povređena, Ilija je za sobom ostavio još jednu ćerku i najmlađeg sina.

Izvanredan čovek. Svima koji smo ga poznavali mnogo je teško. Bio je vrlo pedantan vozač. Vozio sam se par puta s njim. Nikome nije jasno šta se dogodilo. Bio je predsednik sindikata u školi, član Zelenih, a bavio se i turizmom u slobodno vreme. Veoma vredan čovek. Veliki šok za porodicu i rodbinu – kaže jedan od Ilijinih kolega.

Foto: Facebook

- Na hirurško-prijemnom odeljenju Ivani je urađena reanimacija koja je u bolnicu primljena sa proširenim zenicama. Uspostavljen je ritam disanja i srca i ona je trenutno klinički stabilno. Ima frakturu kostiju lica, a ostali nalazi su uredni – rekao je dr Milivoje Pavlović, hirurg Opšte bolnice "Studenica" u Kraljevu za ovaj list.

Gordanina rođena sestra S. L. (49) transportovana je u Urgentni centar u Beogradu a zet D. L. (53) bi trebalo da iz kraljevačke bolnice bude prebačen na VMA jer je vojni osiguranik.

#Kraljevo

#Nesreća

#Sudar

#Vozač

'