AKTUELNO

Beograđanin Nemanja Grčić (37), koji je noćas ubijen u iznajmljenom apartmanu u Vrdniku kod Iriga, pripadnik je grupe Alena Kurine, vođe najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini.

Grčić je osuđivan zbog prodaje heroina i krađe vozila, a privođen je i zbog nanošenja teških telesnih povreda. Zbog šverca narkotika odležao je zatvorsku kaznu od tri i po godine.

Ko je Alen Kurina

Alen Kurina označen je kao vođa najjačeg kriminalnog klana u Vojvodini. Kurina se, osim za trgovinu narkoticima, tereti i za skrivanje Vojislava Šarčevića Anestezije (22) iz Novog Sada, osumnjičenog za ubistvo Mirka Milićevića Hajčara (42), sestrića vladike Irineja Bulovića u julu ove godine.

Kada je pre nekoliko godina, u subotičkom naselju Novi grad, ubijen Milićević, u grupi od 11 osumnjičenih bili su Alen Kurina i Kićunov brat Stefan Vilotijević. Posle 27 dana svi osumnjičeni su pušteni iz pritvora.

Foto: Privatna arhiva

Prema saznanjima medija, Vojislav Šarčević je bio dobar prijatelj sa ubijenim Vilotijevićem, čak ima istetoviran njegov lik, što se dovodi u vezu s osvetom za ubistvo Vilotijevića 2015. godine.

Za Šarčevićem je 2012. godine bila raspisana poternica jer je izbegavao odlazak na odsluženje kazne zbog pokušaja ubistva Roberta Maka. On je mladića nožem ubo u grudi.

Preživeo kišu metaka

Za Alena Kurinu javnost je saznala kada je u sačekuši na Paliću ubijen Filip Vilotijević Kićun iz Novog Sada. Na Kurinov automobil BMW X6, u kojem je bio sa Vilotijevićem, ispaljena je kiša metaka. Kurina, koji je bio na mestu suvozača, preživeo je napad, iako je pogođen devet puta. Tada se nezvanično moglo čuti da je prava meta bio Kurina i da je izbegao sigurnu smrt samo zato što nije bio na mestu vozača.

#Droga

#Irig

#Kriminal

#Ubistvo

#Vojvodina

'