separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

NEMAČKA POLICIJA NA TRAGU UBICAMA ŠKALJARACA: U šumi pronađene fantomke i oružje kojim su likvidirani Darko Mijović i Nikola Jovanović


Nemačka policija je dan nakon ubistva dvojice crnogorskih državljana Darka Mijovića i Nikole Jovanovića i ranjavanja Miloša Veskovića, u Forstu pronašla nedaleko od grada više komada oružja sa prigušivačima i još neke tragove koji će pomoći u rasvetljavanju zločina.


Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanović iz Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Beograđanin Miloš Vesković (38) teško je povređen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević koji nije ranjen.

Nemački istražioci veruju da je meta napadača najverovatnije bio ranjeni Vesković koji je pored teških povreda uspeo da pobegne egzekutorima.

Istragu je preuzela Savezna kancelarija nemačke kriminalističke policije. Nemački portal navodi da su se ubijeni nalazili na listi za odstrel jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, a i činjenica da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu.

Nemački mediji prenose da je oružje, koje je korišćeno prilikom ubistva, pronađeno posle dojave policiji da je u šumi podmetnut požar. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu. Mijović je u Nemačku stigao pre 15 dana, dok je Jovanović već duže vreme u toj zemlji. Inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom za koje se veruje da su bili u kući u vreme zločina.

Policija je na licu mesta, osim oružja pronašla i delove garderobe i fantomke, što ukazuje da su napadači pokušali da prikriju tragove paljenjem ovih predmeta. Policija je tokom pretresa u kući ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašla plantažu marihuane. Ovo je, kako se saznaje, bilo mesto sa kog se ditribuirala droga posebno zbog toga jer je mesto u blizini granice sa Poljskom.

Stan u kojem su se krili pripada jednom stanovniku Berlina, ali on je policiji rekao da je kuća bila neuseljiva i napuštena, i da nikome nije izdao stan. Crnogorski državljani su praćeni duže vreme i napadači su tačno znali u kom stanu se nalaze.

Tezu da su žrtve praćene potvrđuje i izjava jednog od meštana koji je policiji ispričao da su automobili berlinskih registarskih tablica često viđani noću kako patroliraju pored kuće u kojoj se dogodilo ubistvo.

- Ta vozila su se parkirala uglavnom u blizini kuće, a često na parkinge koji su rezervisani samo za stanare, zbog čega su i privukli pažnju meštana - kazao je jedan od građana i dodao da su iz vozila obično izlazili muškarci sa kapuljačama na glavi i osmatrali kuću.

Ulama demolirao ćeliju kada je čuo za ubistvo kuma i prijatelja!

Baranin Vladimir Ulama demolirao je ćeliju u kojoj robija u spuškom zatvoru kada je saznao da su u ponedeljak u Nemačkoj ubijeni njegov kum Darko Mijović iz Podgorice i Danilovgrađanin Nikola Jovanović, koji mu je bio prijatelj.

On je polomio televizor i druge aparate i predmete u zatvorskoj ćeliji. Posle toga je prebačen u samicu. Odluka o izlolaciji ovog Baranina donesena je i kako bi se posle ubistva njegovih prijatelja u Berlinu povećale mere njegove bezbednosti.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti