AKTUELNO

Zoran Marjanović, optužen za ubistvo pevačice, kao i njegov otac Vladimir insistiraju na tome da tužilaštvo identifikuje tri N. N. osobe koje su ostavile biološki trag na Jeleninom lešu.

Advokati odbrane i porodica optuženog Zorana Marjanovića (40) zahtevaju od tužilaštva da utvrdi ko su tri osobe čiji su DNK tragovi pronađeni na telu ubijene pevačice Jelene Marjanović (33) nakon što je njeno telo izvučeno iz kanala na nasipu Crvenka u Borči.

Vladimir Marjanović, Zoranov otac i svekar pokojne pevačice, posle podizanja treće optužnice protiv njegovog sina oglasio se na Fejsbuku i postavio pitanje ko su misteriozne osobe koje su dodirivale njegovu snaju i tako ostavile svoje tragove na njenoj ruci, gaćicama, trenerci i patici.

Vladimir postavio pitanje

- Na patici i na levoj obali su dva DNK, na vešu i trenerci, kao i na prstu s kog su ubice skinule burmu. Ukupno pet DNK od tri različite osobe - napisao je Vladimir aludirajući na to da taj DNK materijal, za koji je utvrđeno da ne pripada njegovom sinu, kao ni drugim članovima porodice Marjanović, pripada osobi koja je ubila Jelenu i njenim pomagačima.

Foto: Andrej Nihil/Printscreen Facebook

Izvor blizak porodici Marjanović kaže da su oni ubeđeni da ključ rešenja stravičnog zločina, koji je već tri godine obavijen velom misterije, leži u tim biološkim tragovima i da upravo oni vode do počinioca ubistva.

- Odbrana i Marjanovići smatraju da su profili koji su nađeni na Jeleninom telu glavni argument u tvrdnji da Zoran nije usmrtio suprugu. Zanimljivo je da je reč o tragovima koji su izolovani istog dana kada je leš pronađen, a koji se nisu poklopili ni sa jednim članom porodice, niti sa profilima koji se već nalaze u bazi DNK - kaže sagovornik iz istrage.

Ubica bacio patiku

I Stefan Jokić, jedan od Marjanovićevih branilaca, u svom odgovoru na optužnicu posebno se osvrnuo na nepoznate DNK tragove, smatrajući da mora da se utvrdi kome oni pripadaju.

- Recimo, na Jeleninoj patici su nađena dva traga. Veštaci smatraju da je tu patiku bacio ubica, a na njoj nema Zoranovih tragova. Znači, postoje tragovi koji upućuju na drugog izvršioca ovog dela. Trasolozi su pokazali da postoji trag krvi s druge strane, koji je preneo ubica jer ga je imao na odeći, a na Zoranu ga nema - objašnjava Jokić i dodaje da je najnovija optužnica najlošija dosad.

Foto: Facebook

Podsetimo, Više javno tužilaštvo posle dopune istrage podiglo je novu, treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki. Tužilaštvo smatra da je Zoran usmrtio svoju ženu na svirep i podmukao način.

Pročitajte još: HOROR U SRPSKOM SELU: Devojčica (14) je tri dana bila nema od straha, a onda je isplivala užasna istina o njenoj pocepanoj majici - SILOVANA JE U OBORU ZA OVCE

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'