AKTUELNO

I dalje niko ne zna šta je dovelo do toga da liši života najboljeg drugara!

Staklorezac Filip Gavranović, koji je ubio svog najboljeg prijatelja Nikolu Ostojića, a potom njegovo telo sakrio u svojoj radnji bio je u tolikim dugovima da je čak i odelo za svoju svadbu "uzeo na crtu".

Kako pričaju članovi porodice ubijenog Ostojića, Gavranović se oženio svega tri nedelje pre nego što je počinio užasan zločin, a čak je i na taj dan od Nikole tražio novac.

- Na dan svoje svadbe je došao i od Nikole tražio na zajam 2.000 dinara da bi imao za cigare na svadbi - rekla je Milena Jelovac, tašta ubijenog muškarca.

Ona je dodala da je Gavranović čak i odelo za svadbu i burme uzeo "na crtu".

Zbog čega Gavranović je bio stalno u dugovima prijatelji i komšije ne znaju. Kako kažu, staklorezačku radnju u samom centru Beograda nasledio je od pokojnog oca. Ipak poznanici kažu da su Gavranovića retko viđali u lokalu, koji je više bio zatvoren nego otvoren, ali da su ga zato svakoga dana viđali u bašti susednog kafića u kom je provodio veći deo dana sa Nikolom.

- Obojica su mladi momci i tu su se i upoznali. Kada je leto, sedeli bi u bašti, šalili se uz kafu i pazili na lokale, da im brže prođe dan. Zbližio ih je i temperament, Nikola je bio šaljivdžija, kod njega nije bilo ničega crnog i sve je kod njega moglo. Bog zna koliko je Nikola radio i koliko je bio srećan dok radi, 24 sata je bilo malo za njega jer je imao viziju i bio je na korak da je ostvari. Bio je i podstanar, svaki dinar je čuvao i želeo je sve sam da stvori svojoj porodici i da obezbedi dete - priča Branka Kostandinović, porodična prijateljica.

Sa njim je u tom istom kafiću sedeo i kobnog dana. Nakon nekoliko pića, Gavranović je Ostojića pozvao u svoj lokal, a onda ga nasmrt izbo i njegovo telo ostavio u radnji.

- Problem je očigledno bio u novcu. Filip je od Nikole stalno tražio, te daj 1.800, pa 2.000, pa 3.000. Niko, međutim, nije znao šta će mu. Nije se kockao, ko zna za šta mu je trebalo - pričaju ljudi koji su obojicu dobro poznavali.

Gavranović je znao da Nikola ima novac baš tada kod sebe jer je bio na korak da ostvari svoj cilj, a to je da napokon otkupi lokal koji je iznajmljivao za svoju pekaru u Resavskoj ulici. A s kime bi sreću podelio nego sa svojim najboljim prijateljem.

- Nikola je sanjao taj dan i napokon je došlo do njegovog ostvarenja. Sedeo je u kafiću pored lokala kao i svakog drugog dana sa Filipom, i ovaj je znao da Nikola deo novca ima kod sebe... Da nam je samo Nikole, nema tih para... - jedva je izgovorila Milena.

Pročitajte još: NOVI DETALJI ISTRAGE: ČEKIĆEM UBIO DRUGA ZBOG 20.000 EVRA, ubicu prijavila ROĐENA ŽENA!

#Beograd

#Novac

#Ubistvo

'