separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

SUD ODLUČIO: Marjanoviću produžen pritvor za još 30 dana


Zoranu Marjanoviću je pritvor produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.


Viši su sud u Beogradu produžio je danas zbog uznemirenja javnosti za još 30 dana pritvor Zoranu Marjanoviću osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila u Borči. 

Portparol suda Bojana Stanković rekla je da je preispitujući razloge za pritvor, sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema Marjanoviću pritvor produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. 

Stanković je dodala da protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegovi branioci mogu uložiti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja. 

Protiv Marjanovića je u toku istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. 

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina. 

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. 

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. 

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

korisnik

povezane vesti