separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

Predao se još jedan Šarićev saradnik Petar Obradović


Još jedan pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića, koji je bio u višegodišnjem bekstvu - Petar Obradović, predao se danas beogradskoj policiji nakon čega je uhapšen i priveden Specijalnom sudu u Beogradu.


Pre četiri dana isto je učinio i Nebojša Sretenović koji se dobrovoljno predao policiji u svom rodnom gradu Kragujevcu i sada je u pritvoru.

Za Obradovićem je bila raspisana poternica osnovu rešenja o određivanju pritvora iz 2012. godine, a sud je danas odlučio da to rešenje ostaje na snazi. 

Svih ovih godina njemu se sudilo u odstustvu jer je bio u bekstvu, a prvom ukinutom presudom bio je osuđen na 12 i po godina zatvora.

 Ponovljeno suđenje Šarićevoj grupi nastavlja se u utorak 14. novembra pred Specijalnim sudom. 

Portaprol suda Bojana Stanković rekla je da je krivično vanraspravno veće danas donelo odluku prema kojoj ostaje na snazi rešenje o određivanju pritvora prema Obradoviću zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao postati ponovo nedostupan organima gonjena Republike Srbije ukoliko bi se našao na slobodi. 

U pritvoru će biti i zbog postojanja osobitih okololnosti koje ukazuju na opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, dodala je Stanković. 

- Obradović je danas lišen slobode na teritoriji grada Beograda i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu, te je sopstvenom kazivanju na sednici (sudskog) veća, rekao da se dobrovoljno predao nadležnim organima policije - ukazala je portparolka. 

Obradoviću se do sada sudilo u odsustvu kao kao pripadniku organizovane kriminalne grupe Darka Šarića koja se bavila prekookeanskom trgovinom kokaina. 

On se tereti za krivicno delo udruživanje radi vrsenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Prema optužnici, članovi Šarićeve organizovane kriminalne grupe međusobno su komunicirali preko SMS poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe usledilo u 

Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji "Balkanski ratnik". Sam Šarioć bio je u bekstvu četiti i po godine, jer se predao u martu 2014. godinei još uvek je u pritvoru. 

Osim njega, Sretenovića i Obradovića, svi ostali optuženi se brane sa slobode. Desetak optuženih je još u bekstvu. 

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

korisnik

povezane vesti