AKTUELNO

Motiv samoubistva i dalje je misterija, a majka vojne bolničarke koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće ne veruje u zvaničnu verziju ćerkine smrti

-Ne verujem da se moja ćerka Bojana Milanović (24) ubila, jer nije imala nijedan razlog za to. Bila je presrećna što je trudna, radovala se skorom venčanju... Policajci su mi rekli da je imala dve rane od metka na telu i da im je njena smrt bila sumnjiva - priča Snežana Milanović, majka trudne vojne bolničarke Bojane, koja se u nedelju navodno ubila lovačkom puškom u kući svog verenika Joviše Marinkovića u Dublju kod Šapca.

Snežana kaže da je njena ćerka Bojana bila vesela, raspoložena i presrećna zbog trudnoće. Volela je Jovišu i radila je u vojsci, što joj je bio san od detinjstva.

- Zato nije imala apsolutno nijedan razlog da digne ruku na sebe - ističe Snežana.

Nakon uviđaja, kaže ona, inspektori su joj rekli da imaju neke sumnje u vezi sa Bojaninom smrću.

Foto: Informer

- Bojana je nađena mrtva u krevetu, u donjem vešu u kom je inače spavala. Imala je dve rane na telu. Inspektor koji je radio uviđaj rekao mi je i da po položaju tela i ranama ona nije mogla sama da puca u sebe - priča uplakana Snežana.

Ona dodaje da je Bojana imala jednu ranu od metka ispod leve dojke, a drugu na glavi.

- Kako je to moguće, da dva puta nanese sebi smrtonosne rane? Pitam se i što niko od Jovišine familije, koja živi u drugom delu kuće, nije ušao u Bojaninu sobu da je obiđe kad su čuli pucanj u nedelju predveče. Morali su da čuju pucanj, jer je lovačka puška bila u pitanju. Ako su i pomislili od pucnja da je nešto palo u njenoj sobi, zašto niko nije otišao do nje da proveri šta se desilo? Našao ju je Joviša tek narednog jutra, kad se vratio s posla - priča očajna majka.

Snežana navodi i da je Bojana oduvek htela da bude vojnik i da je dala sve od sebe da počne da nosi uniformu.

- Završila je srednju medicinsku školu i zaposlila se u vojsci. Radila je ono što najviše voli. Bila je zaljubljena i u subotu je trebalo da se uda. Od svog oca, koji živi u Nemačkoj, naručila je poklon za svadbu. Zar bi to uradila da je htela da se ubije - pita se Snežana.

Izvor iz istrage kaže da je u ponedeljak, tokom uviđaja, naložena obdukcija tela, baš zato da bi se otklonile sve sumnje u vezi sa Bojaninom smrću.

- Međutim, nakon obdukcije definitivno je utvrđeno da je Bojana sama sebi oduzela život i slučaj se zaključuje kao samoubistvo. Razumem sumnje Bojanine majke, ali nema dokaza da je njenu trudnu ćerku upucao neko drugi. Što se tiče rana na telu, moguće je da je Bojana prislonila pušku na stomak, pa je prilikom ispaljenja hica, koji joj je razneo glavu, zadobila i povredu na grudima - kazao je naš sagovornik.

U kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici, gde je Bojana radila u stacionaru, svi su u šoku zbog tragedije.

Foto: Informer

- Često sam je viđao u prolazu, uvek je bila vedra i nasmejana, lepa i doterana. Svima bi se ljubazno javila i osmehnula. Niko od nas, njenih kolega, ne zna šta ju je navelo da sebi oduzme život. U šoku je cela kasarna - ispričao nam je vojnik.

Podsetimo, Bojana se ubila u nedelju oko 19 sati u kući svog verenika Joviše, koji je vojnik po ugovoru, nakon što ga je otpratila na posao. Supruga Jovišinog brata, koja živi u drugom delu kuće, kazala je da je čula pucanj, ali je pomislila da je nešto palo. Kako je rekla, nije želela da obilazi Bojanu da je ne bi uznemiravala. Nesrećnu bolničarku, u lokvi krvi, pronašao je njen verenik tek u ponedeljak ujutro, kad se vratio s posla.

Bojana je bila u četvrtom mesecu trudnoće, a u subotu je trebalo da se uda za Jovišu. Nije ostavila oproštajno pismo i niko od rođaka i prijatelja ne zna šta bi mogao biti motiv samoubistva.

Pročitajte još: Novi Pazar: Pronađeno telo devojke, policija na licu mesta!

#Samoubistvo

#Vojska

'