AKTUELNO

Možda nam toalet deluje kao najprljavija prostorija u kući, ali istina je da bakterije vrebaju tamo gde ih ne očekujemo - u kuhinji

Možda nam toalet deluje kao najprljavija prostorija u kući, ali istina je da bakterije vrebaju tamo gde ih ne očekujemo - u kuhinji. I zato je važno da održavamo higijenu u ovoj prostoriji.

Sudopera - Često je zapostavljamo pogotovo kad imamo mašinu za sudove, ali grešimo jer reč je o jednom od najrizičnijih mesta u domu kad su bakterije u pitanju. Trebalo bi je čistiti bar jednom nedeljno, ali kad radimo sa sirovim mesom ili prljavim povrćem, moramo je odmah dezinfikovati da se opasne bakterije ne bi razmnožavale. Najbolji način čišćenja je vrelom vodom i sapunom, ali ako je potrebno jače sredstvo, odlično je sirće.

Kuhinjski sunđer - Treba ga menjati ređe nego što mislite. Ako ga koristimo svaki dan, dovoljno je da kupite novi jednom mesečno. Do tada, stari povremeno treba staviti u mešavinu limunovog soka i vode i prosušiti u mikrotalasnoj.

Krpe - Odmah posle upotrebe, krpe okačite i osušite. U tom slučaju, izdržaće dva dana. Ali, kad su mokre, leglo su zaraze, pa moraju odmah na pranje.

#Kuhinja

#trik

'