AKTUELNO

Pevačica sa ekipom portala Pink.rs ofarbala uskršnja jaja!

Srpska pravoslavna crkva obežava danas Veliki petak – dan kada je Isus Hristos stradao na krstu – najtužniji dan u godini. Običaj na ovaj dan je da se farbaju jaja, što je učinila i pevačica Sanja Đorđević, koju je ekipa portala Pink.rs posetila u njenom porodičnom domu.

Foto: Pink.rs

Pevačica nam je otkrila da je, kao i svake godine, postila ceo post i otkrila sa kim će proslaviti Uskrs.

Postili smo kao i svaki post, sedam nedelja, pričešćivali se više puta a najradosnija je liturgija na Veliku subotu, koja nas od ponoći uvodi u najradosniji hrišćanski praznik. Posle liturgije se radosni i pomireni sa iskrenom ljubavlju, sa svima oko sebe, mrsimo u parohijskom domu. To i jeste smisao hrišćanskog života, Hristovo vaskrsenje, pobeda nad smrću i večni život. U postu sebe ojačavamo duhovno i najvažnije je da svakog dana budemo bolji ljudi, milostiviji i da pružamo ljubav - rekla je Sanja i dodala:

Foto: Pink.rs

Ove godine ću Vaskrs proslaviti sa mamom, sestrama i njihovim porodicama. Ovog puta smo kod najmlađe sestre, a ima nas, slava Bogu, pa ćemo slaviti u radosti i veselju - kaže kroz osmeh Sanja.

Pevačica nam se pohvalila i humanim gestom koji je napravila njena ćerka Ivana. Naime, ona je zajedno sa 10 devojaka ofarbala čak šest hiljada jaja u Hramu Svetog Save koja će se na Vaskrs deliti narodu, a u nastavku možete videti i kako to izgleda.

Autor: Pink.rs

#Jaja

#Sanja Đorđević

#Veliki petak

#pevačica

'