AKTUELNO

Iako ovo nije tip uloge u kojoj su ga gledaoci do sada viđali, Kubura kaže kako mu je bilo izuzetno zanimljivo da kreira lik Peka Pljevljaka.

Nakon višemesečnog snimanja, emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" počinje u petak 16. februara od 21 čas na TV Pink. Svakog petka, subote i nedelje od 21 čas gledaoci će uživati u delu autora najgledanijeg igranog serijskog programa u regionu, Radoša Bajića.

Vikend-serija "Šifra Despot" bavi se savremenom temom - priča prati život nespretnog, ali veoma talentovanog Despota, sa čijim likom će moći da se poistoveti većina gledalaca.

Glavne uloge dodeljene su Đorđu Markoviću, Radoslavu Milenkoviću, Brani Šelić, Tamari Krcunović i Ljiljani Stjepanović, a pored ovih pet glumaca koji će se pojavljivati u svim epizodama, kroz seriju će proći još skoro 220 glumaca.

Jedan od njih je i Aleksandar Srećković Kubura, koji će se pojaviti u nekoliko epizoda i to u veoma zanimljivoj ulozi.

Moj lik se zove Peko Pljevljak, ja sam klasični kontroverzni biznismen, malo sirov, koji svoj posao želi da unapredi, usavrši i podigne na neki evropski i svetski nivo, ali nema šlifa i obrazovanja. Zato koristi usluge glavnog lika, Despota Despotovića, ali naravno tu nikad ne bude sve kako treba i onda dolazi do raznih duhovitih situacija. Pošto je Despot simpatičan Peku, onda mu on daje još koju šansu da se iskupi, ali ni to ne ispadne onako kako je očekivao. Ovo nije lik kog će publika previše da voli, ali će voleti situacije koje se sa njim dešavaju. U ovoj seriji će gledaoci voleti Despota, sa njim će se najviše identifikovati - kaže Aleksandar.

Foto: Promo

Iako ovo nije tip uloge u kojoj su ga gledaoci do sada viđali, Kubura kaže kako mu je  bilo izuzetno zanimljivo da kreira lik Peka Pljevljaka.

- Iako je ovo jedan tipski lik, od Radoša i Dejana Zečevića sam dobio dozvolu da ga prilagodim sebi, da ga kreiram i učestvujem u pravljenju kostima i uopšte izgleda. Volim da radim komedije, mislim da je to preko potrebno gledaocima. Radoš odlično piše, njegovi dijalozi su neverovatno dobri, to je već poznato. Što je još bitnije, on poznaje karaktere o kojima piše, zato su toliko živopisni i zbog toga je, nama glumcima, lako da igramo uloge koje nam on napiše. Nama fali dobrih, kvalitetnih scenarista, a Radoš je upravo takav - objašnjava Kubura.

Foto: Promo

Kako će kroz seriju proći više od 200 glumaca, pitali smo Kuburu sa kim najbolje sarađuje.

- Sa producentskom 'Contrast Sudios' sarađujem već duže vreme, Dejan Zečević i ja smo klasići sa fakulteta, znamo se 25 godina i već smo radili zajedno. Na primer, ovo je prvi put da sarađujem sa Lidijom Vukićević, i verujem da će to biti odlično, posebno zato što smo zemljaci. Sa Lekom isto dugo radim, čak sam igrao i u nekim njegovim prestavama. Uglavnom se svi znamo, i lepo radimo u sjajnoj atmosferi, a to je i jedan od razloga zbog kog se bavimo glumom - kaže Kubura.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pored Kubure, u seriji "Šifra Despot" će se u epizodnim ulogama pojaviti i Olga Odanović, Radoš Bajić, Mihajlo Janketić, Lidija Vukićević, Branislav Lečić, Katarina Gojković, Dubravko Jovanović, Marijana Mićić, Sofija Rajović, Iva Štrljić, Ivan Bosiljčić, Nenad Heraković, Mikica Petronijević, Nedeljko Bajić, Nikola Džamić, Suzana Mančić, Miroljub Trošić Đoda, Dejan Tončić, Saša Pilipović, Aleksandar Filimonović, Marko Gvero, Vlada Aleksić, Radoje Čupić, Vladan Živković, Olja Lević, Danica Maksimović, Zinaida Dedakin, Nela Mihailović, Danica Todorović, Milija Vuković, Milan Kalinić, Anastasia Mandić, Isidora Minić, Mirko Babić, Helena Petrović, Nada Macanković i mnogi drugi.

Premijerno emitovanje vikend-serije "Šifra Despot" zakazano je za 16. februar u 21 čas na programima TV Pink širom regiona.

Autor: M. Đurović

#Aleksandar Srećković Kubura

#Branka Šelić

#Dejan Zečević

#Ljiljana Stjepanović

#Radoslav Milenković

#Radoš Bajić

#Tamara Krcunović

#Televizija Pink

#serija

#Đorđe Marković

#Šifra Despot

'