separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

OTVORENO BOŽIĆNO SEOCE KOD HRAMA SVETOG SAVE: Posetioce očekuje bogat program sa puno zabave, a najviše će se radovati najmlađi (FOTO)


Na platou ispred Hrama Svetog Save večeras je otvorena manifestacija "Božićno seoce" koja će trajati do 28. januara.


"Božićno seoce", koje se ove godine održava drugi put i deo je manifestacije "Beogradska zima", otvorio je patrijarh Irinej, koji je poručio je da je želja svih da se posebno pripremimo i proslavimo najveći praznik naše vere i naše crkve, praznik Hristovog rođenja, Božić.

Patrijarh je rekao da veruje da će manifestacija "Božnićno seoce" obradovati mnoge građane Beograda, a posebno decu.

Autor: Tanjug

- Sve vas pozdravljam mirom i blagoslovom Božjim - rekao je patrijarh i pozvao na zajedničku molitvu za mir, ljubav i slogu.

Svečanom otvaranju kao gost prisustvovala je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, nastupili su Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i policije, a potom Sanja Ilić i "Balkanika".

Autor: Tanjug

Pre otvaranja manifestacije, patrijarh Irinej je podelio novogodišnje paktiće u kripti Hrama Svetog Save.

Autor: Tanjug

U okviru manifestacije "Božićno seoce" pripremljen je bogat program, a posetioci će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom programu, nastupima dečijih i crkvenih horova, duhovnoj muzici, nastupima najpoznatijih muzičkih izvođača.

Osim toga, moći će da obiđu plato Hrama u fijakeru i da u drvenim kućicama kupe rukotvorine, tradicionalne proizvode, suvenire, domaće specijalitete i poklone.

Autor: Tanjug

"Božićno seoce", u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde - Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije "Color Media Communications" i "Ninamedia".

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti