AKTUELNO

Dolazak ove, možda najveće svetske kompanije kada je u pitanju prodaja kafe, znači da je Srbija pre svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje, rekao je zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je otvaranju prvog kafea svetskog lanca kafeterija „Starbaks” u Beogradu, koji se nalazi u Tržnom centru „Rajićeva”. Dolazak „Starbaksa” u neki grad, istakao je Vesić, znači da taj grad ima mnogo stranih turista, da je zemlja u koju dolazi bezbedna, odnosno dobra za investiranje i da u toj zemlji raste životni standard.

Foto: Tanjug

– Zato sam veoma srećan jer dolazak ove, možda najveće svetske kompanije kada je u pitanju prodaja kafe, znači da je Srbija pre svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje – istakao je Vesić.

On je naveo je da su pregovori o tome da „Starbaks” dođe u Beograd trajali dve i po godine i dodao da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji ga je i dobio.

Foto: Tanjug

– Posebno sam srećan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svetski brendovi mogu da se prilagode našem tržištu – rekao je Vesić i pozvao Beograđane da dođu i uživaju u još jednom svetskom brendu koji je došao u glavni grad.

Dolazak „Starbaksa” u Beograd višestruko je značajan, rekao je Vesić, navodeći da to nije najveća investicija, ali da je značajna za imidž grada.

Foto: Tanjug

Adam Mularuk, predsednik Starbaksa u kompaniji „AmRest”, koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region Centralne Evrope, izrazio je želju da budu deo svakodnevice ljudi koji ovde žive, i naveo da „Starbaks” znači „strast, ljubav prema životu i povezivanju”. Regionalni direktor „Starbaksa” Кarol Žuradski podsetio je da je ta kompanija osnovana 1971. u američkom gradu Sijetlu.

#Goran Vesić

#Starbucks | Starbaks

'