AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 26. jun.

VREMENSKA PROGNOZA

Vreme u Srbiji će biti promenljivo oblačno i malo hladnije, dok se u nekim krajevima u toku dana može očekivati kiša, saopštio je RHMZ. U Beogradu će biti promenljivo oblačno i malo hladnije, prepodne i sredinom dana se očekuje kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a poslepodne postepeno razvedravanje bez padavina. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura oko 22 stepena a najviša dnevna oko 30 stepeni.

Foto: Tanjug

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas biti na novom rekordnom nivou prema evru u ovoj godini, i zvanični srednji kurs će iznositi 121,6114 dinara za evro, što je rast od 0,1 odsto u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti jači prema evru za 1,0 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 1,8 procenata.  Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,4 odsto na 108,6495 dinara za jedan dolar.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji ovog jutra je umerenog intenziteta u odnosu na dane vikenda, a uobičajeno je veći broj vozila na prilazima gradskim centrima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Moguća kiša i pljuskovi na pojedinim deonicama naroččito u stenskim usecima i klisurama, mogu izazvati odrone, pa iz AMSS-a upozoravaju vozače da budu pažljiviji i obazriviji. Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Foto: TvPink Printscreen

SAVET LEKARA

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je pet osoba povređeno, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hronični bolesnici da izbegavaju da izlaze i izlažu se fizičkim aktivnostima u najtoplijem delu dana, da redovno uzimaju propisanu terapiju. Treba jesti laganu hranu, najbolje voće i povrće, koje prethodno treba dobro oprati i unositi dovoljno tečnosti. Zaštititi glavu i kožu u najtoplijem delu dana zbog UV zračenja.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

'