AKTUELNO

Nema smanjivanja socijalnih davanja, a sve sto se ustedelo i zaradilo na prvom mestu osetili su oni kojima je pomoc bila najpotrebnija, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin dodajuci da ce se tako ponasati svaka sledeca vlada.

''Sve sto zaradimo ici ce za korisnike socijalnih kategorija i one kojima je pomoc najpotrebnija, najugrozeniju decu, siromasne porodice, penzionere, zaposlene u javnom sektoru i sve one zahvaljujuci kojima smo i uspeli da ustedimo i zbog kojih drzava bolje i sigurnije funkcionise", rekao je Vulin prilikom obilaska odmaraliste Crvenog krsta na Vrsackom bregu.

On je ukazao da je prosle godine, u saradnji Ministarstva za rad i Crvenog krsta, 1.128 dece poslato na oporavak sirom Srbije i u odmaraliste u Baosicima.

Prema njegovim recima, zajedno sa njima poslato je i 113 decaka i devojcica ometenih u razvoju sa 43 pratioca.

Foto: Tanjug

Vulin je naveo i da ce ove godine taj broj biti povecan za najmanje 500 korisnika.

On je istakao da se ministarstvo na cijem je celu zajedno sa Crvenim krstom trudi da pomogne svojim korisnicima, ali ne samo tako sto ce im obezbediti obrok ili pomoci njihovim porodicama, vec da im pomogne da se bolje razvijaju i da osete da ih ljudi vole, da steknu nova iskustva i budu spremniji za vreme koje ih ceka.

''Za te potrebe za decu je odvojeno jos 10 miliona dinara, kao sto je bilo i do sada, ali ocekujemo da ce biti jos toliko", rekao je Vulin.

Ministar je podsetio i na projekat obnove narodnih kuhinja, dodajuci da je to prvi put od 1999. godine da se one obnavljaju.

''Bez obzira na to sto je neko siromasan, za njega mora da bude obezbeden obrok koji ce biti u skladu sa najvisim standardima, higijenskim i zdravstvenim, on se mora osecati dostojanstveno kada dolazi po pomoc koju mu daje drustvo'', rekao je Vulin.

BAHATI GUBITNIK SEBI LAKO REŠIO MESTO ZA PARKIRANJE: Janković zauzeo sedam parking mesta i danju i noću!

Kako kaze, sve su to uspeli da obezbede bez ijednog dinara povecanja budzeta.

''Racionalnijom potrosnjom, vecom ustedom i boljim radom uspeli smo da obezbedimo da daleko veci broj dece odlazi na odmore i da obnovimo narodne kuhinje, sve u okviru vec postojeceg budzeta", istakao je Vulin.

On je ponovio i da je politika Vlade Aleksandra Vucica bila takva da nije bilo smanjivanja socijalnih davanja, da su sve sto se ustedelo i zaradilo na prvom mestu osetili oni kojima je pomoc bila najpotrebnija i da ce se tako ponasati svaka sledeca vlada.

Ministar je dodao i da je Vucic postavio put kojim ce ici svaka sledeca vlada na koju on bude presudno uticao.

#Aleksandar Vulin

#Socijalna pomoć

'