separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

VUČIĆ U KRAGUJEVCU: Srbija neće u NATO, već će imati svoju jaku vojsku. Ne sedimo na više stolica, već imamo jednu SRPSKU STOLICU! (FOTO)


Predsednik je poručio da Srbija sama bira svoj put u budućnost i da joj niko neće naređivati i diktirati u kojem pravcu će ići i da li će se nekome prikloniti.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni Centar za vantelesnu oplodnju pri Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac, a svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Nacionalnog saveta za koordonaciju saradnje sa Ruskom federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić i predstavnici Fondacije "Dragica Nikolić".

Autor: TvPink Printscreen

Odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska Centra, predsednik je rekao da Srbija ne sedi na više stolica, kao što neki tvrde, već da ima svoju stolicu i bira svoj put u budućnost, te da poziv na dijalog neki namerno tumače drugačije nego što bi trebalo.

Poziv na dijalog je poziv na razgovor, i zato poručujem pojedinima da prestanu više sa lažima! Što se tiče NATO-a, o tome se ne raspravlja, jer Srbija ne želi da bude deo niti jednog vojnog pakta, nego će imati svoju vojsku. Poručujem svim silama sveta i i svakom pojedincu kome nije jasno - Srbija vodi svoju politiku, ima svoju vojsku i niko neće upravljati i diktirati našoj državi - rekao je predsednik.

Govoreći o izručenju Ismaila Morina, čoveka koji je pustio dron na meču između Srbije i Albanije u Beogradu, Vučić je rekao da je Srbija svoj posao obavila i da "čeka".

- Narednih dana nas čekaju teški dani - gosišnjica je Oluje, a avgust je inače za naš narod jako težak, dok je za Hrvate ovaj mesec veseo. Mi našu tugu nećemo da skrivamo, ali ćemo da pokušamo da spustimo loptu i učinimo da tenzija bude manje nego prethodnih godina - poručio je predsednik.

Centar za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu je ulaganje u život i budućnost!

Izgradnja Centra počela je krajem 2016. godine u okviru Ginekološko akušerske klinike KC Kragujevac nadgradnjom trećeg sprata Hirurškog bloka. Ministarstvo zdravlja obezbedilo je medicinsku opremu u vrednosti od oko 50 miliona dinara, dok je sredstvima Fondacije u iznosu od oko 84 miliona dinara dograđeno 350 kvadrata novog prostora.

Kako je predsednik istakao, ovo je velika stvar za mlade parove, te da neće biti čekanja kao ranije.

- Budžet za sledeću godinu će biti veći, jer je ovo ulaganje u život i budućnost. Ove godine imamo više beba nego u istom periodu prošle godine - rekao je predsednik Srbije, dodajući da je prosečna starost u Srbiji 44 godine.

Autor: TvPink Printscreen

- Imamo celu generaciju manje od nekih drugih zemalja i moramo da dhvatimo da su nam deca najvažnija - istakao je Vučić.

On je rekao da je presrećan i prezadovoljan zbog toga što je Fondacija "Dragica Nikolić" uložila ogroman novac, a ovaj dan nazvao je velikim za Kragujevac.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

korisnik

povezane vesti