AKTUELNO

Danas će maksimalna dnevna temperatura u pojedinim krajevima zemlje iznositi 13 stepeni Celzijusa.

Od danas će u Srbiji biti osetno hladnije vreme, uz jutarnji mraz i dnevnu temperaturu znatno ispod prosečnih vrednosti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Početkom naredne sedmice se na severozapadu zemlje i na planinama, a od srede do petka u svim krajevima, očekuje sneg i stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, navodi RHMZ.

Danas će biti pretežno oblačno i hladnije, a najviše padavina očekuje se u vidu kiše ujutro i pre podne na jugu i istoku Srbije (lokalno više od 20 milimetara za 12 sati), dok će u ostalim krajevima padavine biti slabije i u prekidima. Na planinama će kiša preći u sneg, a kratkotrajan sneg rano ujutro moguć je ponegde i u nižim predelima na severu Srbije.

Posle podne u većem delu zemlje očekuje se prestanak padavina, a novo naoblačenje u toku noći, uslovljavajući na severozapadu sneg, u centralnim krajevima mešovite padavine, a na jugu i istoku kišu.

U većem delu zemlje duvaće slab do umeren vetar, a na planinama i istoku ujutro povremeno jak, uveče u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura biće od minus dva na severu Vojvodine do 10 stepeni na jugu Srbije, a najviša temperatura od jedan stepen na severu do 13 stepeni na jugu.

I u Beogradu će biti pretežno oblačno i osetno hladnije, rano ujutro s kišom ili susnežicom, a u toku dana uglavnom bez padavina. Najniža temperatura biće oko dva stepena, a najviša oko pet stepeni. U toku noći ka ponedeljku povremeno kiša i susnežica.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će biti osetno hladnije s čestim padavinama, jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.

U ponedeljak na severozapadu Srbije i planinama sneg i stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, u centralnim i istočnim krajevima mešovite padavine, a na jugu kiša.

U utorak slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina, a od srede do petka oblačno sa snegom u svim krajevima uz stvaranje snežnog pokrivača. Moguće su i obilnije padavine. Od subote se očekuje manji porast temperature i delimično razvedravanje.

Foto: RHMZ

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'