separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Antić: Mladost i znanje najveće bogatstvo Srbije (FOTO)


Ministar energetike Aleksandar Antić sastao se danas sa predstavnicima studentskog tima Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu 'H-bridges', koji je na međunarodnom takmičenju IFEC u Pekingu osvojio četvrto mesto i istakao da su mladost i znanje najveće bogatstvo naše zemlje.


Antić je podržao učešće naših studenata na tom takmičenju tako što su energetske kompanije u Srbiji donirale tim 'H-bridges' sa 10.000 evra.

'H-Bridges' tim je napravio uređaj koji se koristi u sistemima za skladištenje električne energije.

Uređaj je kompaktan i lak za korišćenje i pored navedenih performansi može se široko primenjivati, počevši od industrije, preko trasnformatorskih stanica, sve do bolnica i domova zdravlja.

Finale najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja - International Future Energy C hallenge (IFEC) je održano od 18. do 22. jula.

Autor: Tanjug

- Ovi mladi ljudi su postigli izuzetan uspeh, bili su u vrhu na jednom svetskom takmičenju praktičnog znanja i to u ovim uslovima, a bili su prisutni svi najveći svetski univerziteti. To je za nas sve jedno ozbiljno ohrabrenje i dokazuje da je najveće bogatstvo Srbije njihova mladost i pamet, kao i sposobnost da u ovom vremenu tehnoloških promena i inovacija budu najbolji - istakao je Antić.

Poručio je da treba podržati te mlade ljude na ETF-u, kao i drugim fakultetima i univerzitetima u Srbiji.

Da nastave da školuju takve kadrove, koji imaju ključnu ulogu da u ovom novom vremenu brzih promena na efikasan način modernizuju našu državu, u saradnji između države i univerziteta i energetskih kompanija".

Antić je naglasio da su njihove inovacije važne za za razvoj domaće privrede.

Student ETF-a i vođa tima "H-bridges" Aleksandar Milić je rekao da mu je velika čast što je država i Ministarstvo energetike prepoznalo kvalitet studenata sa tog fakulteta i zahvalio na pomoći.

Autor: Tanjug

- Ministarstvo enegetike je prepoznalo da u ETF - u postoji dovoljan potencija da zajedničkim naporima postignemo svetske rezultate - dodao je on.

Projekat u okviru takmicenja IFEC traje godinu dana i obuhvata univerzitete širom sveta. Glavni pokrovitelj takmičenja je organizacija IEEE (Institute of Electric and Electronics Engineeres).

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti