AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najoštrije je osudio vinovnike ispisivanje grafita sa nacističkim simbolima koji su osvanuli jutros na zidovima parka na Studentskom trgu.

- Nacističkim simbolima nije mesto nigde u Beogradu i Srbiji, jer još uvek pamtimo stradanja našeg naroda i štetu koju je ovakva ideologija nanela celom svetu tokom Drugog svetskog rata. Ovakvim porukama naročito nije mesto u Studentskom parku koji je simbol beogradskog akademskog života, mesto okupljanja mladih umova koji svojim idejama treba da učine boljim mestom za život - istakao je gradonačelnik Beograda.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, on je dodao da su radnici "Beograd puta", "Zelenila Beograd" i "Gradske čistoće" na teren izašli u 11 časova i da su tokom popodneva grafiti uklonjeni.

- Hvala kolegama iz javnih gradskih preduzeća koje su odmah reagovali jer je uklanjanje grafita mržnje više od čišćenja grada. To je vraćanje Beogradu njegovog duha i najlepšeg lica koje ima kao prestonica u kojoj su svi dobrodošli - kazao je Radojičić.

#Gradonačelnik

#Grafit

#Zoran Radojičić

'