AKTUELNO

Programom koji Privredna komora Srbije (PKS) i Nemačka organizacija za saradnju (GIZ) realizuju u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije (RAS) preduzećima se obezbeđuje stručna podrška sertifikovanog digitalnog konsultanta za izradu Ekspertske analize i Strategije digitalizacije.

Mala i srednja preduzeća mogu se prijaviti na Program podrške digitalnoj transformaciji za koji je javni poziv otvorio Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS), saopštila je Nemačka organizacija za saradnju (GIZ).

Organizatori programa izradu ovih dokumenata finansiraju u potpunosti ili sa polovinom sredstava a posle ove faze preduzeća dobijaju mogućnost da uz sufinansiranje od 50 odsto, maksimalno do 5.000 evra, primene rešenje razvijena u Strategiji.

Javni poziv za kompanije iz Srbije, da se prijave za Program podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća za 2019. i 2020. godinu otvoren je dok postoje obezbeđena sredstva, a zainteresovani se prijavljuju popunjavanjem online upitnika dostupnog na veb-sajtu CDT-a.

- Benefiti za mala i srednja preduzeća iz ovog programa su višestruki, primena digitalizacije u svim oblastima poslovanja realnost i neminovnost, a one kompanije koje se sada ne uključe u proces digitalne transformacije poslovanja za pet ili šest godina biti u situaciji koju slikovito mogu opisati kao pokušaj da u avgustu ugradite klimu - kaže jedan od digitalnih konsultanata Vladimir Trkulja a prenosi GIZ.

Očekuje se da će do kraja 2019. godine ekspertske analize biti završene za 175 preduzeća, Strategiju digitalizacije dobiće nji 120 a u fazi implementacije podrška će biti obezbeđena za 110 malih i srednjih preduzeća, saopštio je GIZ.

#Digitalizacija

#Privredna komora Srbije

'