AKTUELNO

Stečajni upravnik somborske Fabrike akumulatora (FAS), Predrag Ljubović oglasio je prodaju imovine ovog stečajnog dužnika, a krajnji rok za dostavljanje pismenih ponuda je 31. januar.

Prodaja imovine biće organizovana u četiri odvojene celine, a na spisku se nalaze nekretnine i vozila nekadašnjeg jugoslovenskog giganta za proizvodnju akumulatora.

Švajcarska kompanija "Batagon International" zvanično je stavila pecat na ugovor o kupovini imovine Fabrike akumulatora Sombor polovinom decembra protekle godine nakon višemesecnog pregovaranja.

Najvrednija nekretnina koja se prodaje je poslovni prostor i garaža u staroj kasarni na Vencu Radomira Putnika 1 u Somboru, a procenjena vrednost iznosi 85.400 evra.

Na prodaju su i salaši koji su bili u vlasništvu FAS-a, a nalaze se u naselju "Trepča",.

Na dobošu su, takođe, i vozila, radne i priključne mašine, a krajnji rok za dostavljanje pismenih ponuda za učešće na tenderu je 31. januar ove godine.

Foto: Printscreen Youtube

FAS je polovinom decembra 2017. prodat po ceni od 7,35 miliona evra "Batagonu", nakon što su Švajcarci na javnim nadmetanjima za kupovinu imovine preduzeća do tada šest puta popravljali ponude.

Prvobitno procenjena vrednost FAS-a, bila je 24,57 miliona evra.

Novac na ime neisplaćenih zarada čeka više od 800 bivših radnika fabrike, a njihova potraživanja, kako se procenjuje, iznose oko 400 miliona dinara.

Stečaj u Fabrici akumulatora otvoren je pre više od dve i po godine, kada su počeli problemi u Koncernu "Farmakom MB" čiji je deo bila i somborska fabrika.

Pročitaj još: Sopstveni biznis uz subvencije započelo 4.000 ljudi

#Fabrika

#Prodaja

#Sombor

'