AKTUELNO

Ministar je krenuo u posetu turističkih centara u Srbiji.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas će ove godine za projekte razvoja turističke infrastrukture biti izdvojeno 790 miliona dinara. On je posetom Divčibarama krenuo u obilaske glavnih turističkih centara u Srbiji sa ciljem da, kako je rekao, čuje da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture koje bi ministarstvo, odnosno vlada moglo da finansira ili sufinansira.

Govoreći o Divčibarama, ministar je rekao da bi 2018. godina mogla da bude prelomna za razvoj turizma tog planinskog centra.

- Treba da iskoristimo dolazak braće Teodosić koji će izgraditi jedan veliki turistički kompleks, hotel, sportske terene, velnes i spa centar. Upravo je to nedostajalo Divčibarama i mi moramo da pratimo tu investiciju, pre svega kroz pomoć države u izgradnji prateće infrastrukture, ali i da bogatimo turističke sadržaje i ponudu na Divčibarama - objasnio je Ljajić.

On je dodao da je dogovoreno da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira izgradnju Turističkog info centra na toj planini i da pomogne da Divčibare postanu celogodišnja turistička destinacija.

- Ono što Divčibare poseduju, nema nijedan planinski centar, a to je prednost blizine Beograda od 118 kilometara, i ta prednost se mora iskoristiti. Zato su potrebna nova ulaganja, koja uključuju i ulaganja države, pre svega u infrastrukturu - rekao je ministar.

Ljajić je napomenuo da u ovom trenutku Divčibare značajnije ne doprinosi rastu turističkog prometa, ali uz Soko banju i Palić predstavlja važan budući turistički centar u koji država želi da ulaže.

I pored relativno loše infrastrukture, Ljajić je podsetio da Divčibare spadaju u četvrti turistički planinski centar u Srbiji, posle Zlatibobra, Kopaonika i Tare, a ispred Stare planine.

#Rasim Ljajić

#Turizam

#planina

'