AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je njegova ekipa u prvom meču videla da može da igra protiv Malatije, ali da crno-beli moraju da budu oprezni i da svako opuštanje može skupo da ih košta.

- Očekivanja su prvo da se svi osposobimo, ostao je još Bojan Ostojić, blizu je, trebalo bi da može... To je prva briga koju treba da prebrinemo. Što se tiče ostalog, očekujemo izuzetno tešku utakmicu, protiv ozbiljne ekipe. Neće uopšte biti lako, ali smo pokazali da možemo sa njima i dosta stvari će zavisiti od nas - rekao je Milošević novinarima pred put za Malatiju.

Fudbaleri Partizana danas putuju u Tursku gde u četvrtak igraju protiv Malatije, revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa. U prvom meču, odigranom prošlog četvrtka, crno-beli su pobedili sa 3:1.

Upitan kakvu Malatiju očekuje, Milošević je rekao mnogo ofanzivniju u odnosu na prvi meč.

- Pokazali su u Ljubljani da kada hoće i kada jure rezultat mogu mnogo ofanzivnije da igraju. Ne verujem da će da ići grlom u jagode, ali sigurno ofanzivniju nego u Beogradu - rekao je Milošević.

On ne očekuje da će dobar rezultat iz Beograda "uljuljkati" njegove igrače.

- Taman posla. Svesni su igrači, svi su svesni da Malatija može mnogo više i da je taj rezultat samo zahvaljujući našoj odličnoj igri, ali ako pomislimo za trenutak da će biti lako imaćemo veliki problem - rekao je Milošević.

On je podsetio i na loš rezultat u Kruševcu (2:2) u prvenstvu i dodao: "Bilo koje opuštanje može skupo da nas košta".

Milošević je nakon remija s Napretkom izjavio da je on kriv za taj rezultat, a sada je naveo šta neće sigurno raditi u sutrašnjem meču.

- Za početak neću da rotiram. Moja greška je što sam izveo tim koji nije dobro izbalansiran, pogotovo kada je u pitanju defanzivna stabilnost. Mnogo loših stavri je proisteklo iz toga. Greška je bila sastav i teba učiti na greškama - rekao je Milošević.

Partizan u Turskoj očekuju visoke temperature, a Milošević je rekao da će njegovoj ekipi biti teško bez obzira na vremenske prilike.

Dodao je da je jedini kadrovski problem pred meč Bojan Ostojić i da bi Takuma Asano trebalo da bude spreman za više od 45 minuta.

Fudbaleri Crvene zvezde su sinoć pobedili Kopenhagen posle penala i plasirali se u plej-of za Ligu šampiona.

- Mislim da bi Zvezda završla meč i ranije da je imala sreće i dala gol. Isključenje je poremetilo igru, ali evidentno je da je Zvezda bolja ekipa. Penali su rulet... Dobro je za srpski fudbal što je Zvezda prošla - rekao je Milošević.

Novinare je zanimalo da li su i fudbaleri Partizana vežbali penale.

- Nismo, ali ovi moji vole da šutiraju penale i slobodnjake više nego što je potrebno, moram da ih teram sa terena posle svakog treninga. Ako dodje do toga, ne bi treblo da budemo nepripremljeni - rekao je Milošević.

Partizan je zbog ponašanja navijača na utakmici s Malatijom kažnjen sa dve utakmice bez publike. Upitan kako na to gleda, Milošević je kratko odgovorio: "Nikako".

Fudbaler Partizana Nemanja Miletić rekao je da očekuje da će njegova ekipa proći dalje.

- Sad smo u autobusu čitali da su izjavili da će nam dati četiri gola, ali videćemo sve na terenu. Ne znam šta bi moglo da bude presudno, ali oni će morati da krenu napred jer su u zaostatku. Po mom mišljenju, biće presudno prvih 20 minuta. Daćemo sve od sebe, videli smo da možemo da igramo sa njima. U prvoj utakmici pokazali smo da smo bolja ekipa, to moramo i da pokažemo i tamo da bismo prošli u plej-of - rekao je Miletić

Utakmica Malatija - Partizan igra se u četvrtak od 19 sati.

#FK Partizan

#Savo Milošević

'