AKTUELNO

Na početku današnje sednice Hrvatskog sabora predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac iskoristio je priliku da skrene pažnju na poslednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti, istakavši da živi u "zemlji mržnje i nasilja".

- Ne živim ni s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja, motivisanog etničkom mržnjom i etničkim nasiljem - rekao je Pupovac. Kako prenosi Index, on je osudio to što se deci koja posete Vukovar govori da je bivši predsednik SDS S-a Vojislav Stanimirović ratni zločinac.

- Ako je on, od danas slobodno smatrajte i mene ratnim zločincem. Pozivam DORH da čuje što sam rekao. Ja sam ratni zločinac koji se bori protiv rata i mržnje već 30 godina i boriću se i biću u klubu takvih zločinaca. I onda se čudimo što deca, čemu pridonosi i veliki broj ljudi u Saboru svojim porukama mržnje prema svojim kolegama drugačijih političkih uverenja ili etničke pripadnosti, posežu za nasiljem. Ali nisu oni krivi, krivi smo mi. Krivi su oni koji su na mestu predsednika Republike i slušaju povike 'Ubij, ubij Srbina' i kažu nismo čuli - rekao je Pupovac.

Na govor Pupovca reagovao je poslanik Hrasta Hrvoje Zekanović, koji je kazao da Hrvatska nije zemlja mržnje i da je jedini koji širi mržnju upravo Pupovac, jer se "nikada neće pokloniti žrtvi Vukovara".

On je dodao i da je Stanimirović rekao da je bio "okupacijski gradonačelnik grada Vukovara".

- I to je naš Milorad zaboravio. Oči su mu pune suza kad govori o Jasenovcu, a kada govori o Vukovaru i o relativiziranju zločina, e onda se usudi ovde u Saboru da relativizuje Domovinski rat. Gospodin Milorad Pupovac nikada u svom životu nije izgovorio te dve reči, Domovinski rat. Ne usudi se jer ga ne priznaje - rekao je Zekanović.

#Milorad Pupovac

'