AKTUELNO

Ostavio je da iskrvari na kućnom pragu jer je našla novog partnera.

Telo Josipa Kujundžića (59), za koga se pretpostavlja da je ubio Subotičanku Jasnu Matić (41), pronađeno je kod pruge u Verušiću.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, Kujundžić i žrtva su dugo bili u emotivnoj vezi, a nedavno su prekinuli da se viđaju i ona je imala drugog partnera, što on, navodno, nije mogao da podnese.

Šta se kobne noći dogodilo, nažalost, niko sa sigurnošću ne može da tvrdi. Pretpostavlja se da ju je ubio nekim tupim predmetom i ostavio da iskrvari na kućnom pragu. Za to vreme, njen sadašnji partner čekao ju je u kući i nije mogao ni da nasluti kakva tragedija se odigrava samo nekoliko metara od kapije.

- Zajedno su radili u "Pioniru", znali smo da su zajedno, ali ne i da imaju problema - kažu poznanici. - Ko zna šta se desilo. U svakom slučaju, dve kuće su zavijene u crno.

U Jasninom telefonu pronađena je prepiska sa njim i poslednji broj sa kojim je imala razgovor bio je njegov. Shvativši da mu je policija za petama, Kujundžić je uzeo lovačku pušku i otišao ka pruzi, koja je nekoliko stotina metara udaljena od njegove kuće u Verušiću. Tamo je hicem u glavu presudio sebi. Prethodno je napisao oproštajno pismo u kome je samo rekao "Tako je moralo biti" i kako njegovi naslednici treba da se brinu o imanju.

- Znamo ga ceo život kao mirnog čoveka, domaćina. Rastao se od žene, koja je sa decom u gradu, a on je na salašu živeo sam - priča komšinica Anastazija Ivanković. - Ne mogu ni da pomislim šta ga je nateralo da napravi takvu tragediju.

Tela na obdukciji

Kujundžić je iza sebe ostavio dvoje dece, a Jasna jednu ćerku. Tela vinovnika ovog zločina iz strasti još uvek se nalaze na obdukciji u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

#Subotica

#Ubistvo

'