AKTUELNO

Tužilaštvo ćuti o slučaju navodnog silovanja devojčica u Melencima. Osumnjičeni viđen u centru Zrenjanina u potrazi za advokatom. Nezvanično se saznaje da je na pregledu devojčica kontatovano da nema povreda niti tragova nasilja.

Prema tvrdnjama Zrenjaninaca, osumnjičeni za silovanje dve devojčice, Ž. Ć. (42) iz Melenaca u utorak je u prepodnevnim satima viđen u centru grada u paničnoj potrazi za advokatom koji bi ga branio! Zaustavljao je ljude, kako kažu, i pitao "da li znaju nekog advokata koji bi ga zastupao, jer ima silnih problema".

U zrenjaninskom Višem javnom tužilaštvu uprkos brojnim pokušajima nismo mogli da dobijemo nijednu informaciju, uz obrazloženje da se tužilaštvo povodom slučaja sumnje o pokušaju silovanja u selu Melenci nadomak Zrenjanina, neće oglašavati javno.

U Melencima većina meštana je još u neverici da se ovako monstruozna priča o pokušaju silovanja uopšte i dogodila u njihovom selu. Nevečana supruga osumnjičenog, A. S. (29) iz Melenaca, u petak 9. avgusta prijavila ga je uz tvrdnju da je mesecima dodirivao njihovu trogodišnju devojčicu i njenu ćerku iz prvog braka, koja je tri godine starija. Žena je ispričala i da je nju tukao i pretio joj smrću. Ž. Ć. je uhapšen u ponedeljak 12. avgusta u Beogradu nakon čega je priveden u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Posle prijave, devojčice su podvrgnute detaljnom medicinskom pregledu, na kojem je, navodno, konstatovano da nemaju povrede niti bilo kakve tragove nasilja po telu. Komšije ove porodice tvrde da Ž. Ć. nikada ne bi učinio nešto tako gnusno, uz napomenu da je i svoju pastorku voleo kao rođenu ćerku.

#Silovanje

'