AKTUELNO

U Beogradu je juče otkrivena laboratorija za izradu falsifikovanih dokumenata, i tom prilikom je uhapšen Z.K. (1955) iz Beograda, zbog osovane sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje isprave.

Načelnik Drugog odeljenja kriminalističke policije Zoran Kovačević je gostujući u Jutranjem programu TV Pink rekao da je to bila prava mala fabrika koja je opsluživala ko zna koliko stotina kriminalaca.

Kovačević je ocenio da je za kaznena politika za ovu vrstu krivičnih dela suviše blaga.

Prema njegovim rečima, kriminalci se prilagođavaju novim uslovima, koriste savremene metode i ne predstavlja im problem da falsifikuju nova dokumenta, poput plastične lične karte ili bankovne kartice.

Prema njegovim rečima, prostorije u kojima se obavlja falsifikovanje dokumenata su radionice u pravom smislu te reči - opremljene kompjuterima, pisačima, laminatorima… -

Foto: Printscreen

Sa falsifikatorima se stupa u kontakt preko njihovih saradnika i oni su poznati u krliminalnim krugovima - naveo je Kovačević i objasnio kako policija dolazi do falsifikatora.

- Kada dođemo do falsifikovane lične karte, idemo tim tragom. Najčešće se do falsifikatora dolazi preko Dva, tri ili četiri posrednika - precizirao je Kovačević.

- Falsifikovana dokumenta su potrebna licima koja žele da sakriju identitet, osobama za kojima je raspisana poternica ili im je zabranjen odlazak u neku zemlju u inostranstvu. Falsifikovana dokumenta nisu savršena i uvek se potkrade neka greška. Relativno se lako otkrivaju zbog tragova koji ostaju - istakao je Kovačević.

Pročitajte još: Policija PROVERAVA TELEFON ljubavnice Zorana Marjanovića?

#Laž

#Policija

#dokumenta

'