AKTUELNO

Posle izricanja prvostepene presude u Haškom tribunalu, Ratko Mladić izjavio je, preko svog sina Darka, da će se dok je živ boriti da se otkrije prava istina o borbi Srba.

- Ovo je bilo samo prvo poluvreme, boriću se da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvreme - rekao je preko svog sina Mladić za "Večernje novosti".

Prema rečima Darka Mladića, bili su desetak minuta zajedno nakon izricanja presude, prenoseći da je njegov otac bio ljut, iako je očekivao takvu presudu.

Foto: Tanjug

- Moj otac je poručio da je sve laž, da Hag nije sud, već NATO komisija i da ovo nije pravda. Sve je isključivo pokušaj da se kriminalizuje srpski narod koji se štitio od agresije - rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku prioritet je da se Mladiću spase život i obezbedi lečenje u Srbiji.

- Ovo telo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji, nije uspelo u misiji, jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svedočili kako je pravda zamenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Presuda je u suprotnosti sa njima. Cilj joj je širenje propagande i onemogućavanje budućeg mirnog života u regionu - rekao je Mladićev sin.

Sudsko veće Haškog tribunala bivšeg komandanta vojske Republike Srpske proglasilo je krivim za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine i odredilo mu doživotnu zatvorsku kaznu.

#Presuda

#Ratko Mladić

'