separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

AKCIJA MUP! Uhapšeni zbog sumnje da su izvršili iznudu


Osumnjičenima je određeno zadržavanje.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D.M. iz Sremske Mitrovice i N.K. iz Sombora, zbog postojanja osnova sumnje da su pedesetsedmogodišnjem Beograđaninu i njegovoj porodici uz pretnje tražili 500.000 evra, saopštio je danas MUP Beograd.

Sumnja se da je D.M. (1968) angažovao N.K. (1988), kome je ranije uz novčanu naknadu više puta navodno skidao crnu magiju, da zaplaši oštećenog muškarca koji je u D.M. imao veliko poverenje.

- Nakon što mu je dao instrukcije, uputio ga je da kupi nove brojeve za mobilne telefone i aparate, naveo imena dece i supruge i napisao mu SMS poruku koju će poslati oštećenom kako bi ga nagovorio da dođe do jednog manastira. Potom je N.K. tu poruku, po dogovoru sa D.M. poslao Beograđaninu, predstavljajući se kao monah koji je bolestan i ne može da priča - navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, nakon što je oštećeni uoči Nove godine došao na dogovoreno mesto, N.K. ga je omamio elektrošokerom, i uz pretnju pištoljem zahtevao isplatu 500.000 evra, kako ne bi naudio njegovoj porodici.

Policija je, prilikom pretresa stana N.K. pronašla oba predmeta, pa će protiv njega podneti krivičnu prijavu i za neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Akcija hapšenja je, dodaju iz MUP-a, izvedena u koordinaciji i saradnji sa višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Somboru.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti