AKTUELNO

Slučaj Saška Bogeskog, koji već pet godina intrigira javnost, ušao je u završnicu.

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani.

Oslobođen je od optužbe da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane. Ovo je prvostepena presuda i tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Foto: YouTube screenshot

Sud je, međutim, stao na stanoviše da je Bogeski delovao u nužnoj obrani - koja isključuje postojanje krivičnog dela, dok tužilaštvo smatra da je došlo do prekoračenja nužne odbrane.

Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom.

Bogeski nije video lice provalnika, zamahnuo nožem u samoodbrani

Bogeski je, u svojoj odbrani prošle godine, ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu. Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku lampu u glavu, pa joj nije video lice. Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo.

Pročitajte još: ISKAZ SVEDOKA VODI DO POMAGAČA - Zoran zvao oca i brata da očiste tragove zločina?!

#Presuda

#Saško Bogeski

#Sud

'