AKTUELNO

Uhapšena prostitutka koja je navodno širila HIV Beogradom i bila sa više od 500 muškaraca, dobila samo prekršajnu prijavu.

Prostitutka Fatema Alesi (38) iz Jordana, za koju se sumnjalo da je širila HIV po Srbiji i koja je uhapšena pre 20 dana u Beogradu, puštena je danas iz ženskog zatvora u Požarevcu.

Uhapšena prostitutka koja je navodno širila HIV Beogradom i bila sa više od 500 muškaraca, dobila samo prekršajnu prijavu.

Naime, utvrđeno je da Jordanka nema virus HIV, i s obzirom na to da je reč o stranoj državljanki kojoj je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji, ona nakon napuštanja zatvora ima rok od 24 sata da napusti državu. U slučaju da to ne uradi i da nastavi sa prostitucijom, biće ponovo poslata kod prekršajnog sudije.

Ukoliko ne bude imala novca da plati još jednu novčanu kaznu, sudija će joj opet izreći zatvorsku kaznu, ali u dužem vremenskom trajanju.

Kako su mediji pisali, Fatema je poslednje vreme boravila oko Glavne autobuske stanice u Beogradu, uglavnom u parku kod Ekonomskog fakulteta, a pre toga je bila u centrima za azil Subotica i Principovac, gde je seksualne usluge pružala migrantima i lokalnim Srbima. Kako su pojedini mediji preneli, pretpostavlja se da je bila sa više od 500 mušterija.

Prilikom potrage i svedočenja migranata, pojedinci su, da bi je zaštitili, izjavljivali su da su je neki drugi migranti ubili da skrenu policiju s traga.

Prostitutku je pronašla žandarmerija, a kako nije imala da plati prekršajnu kaznu, poslata je u ženski zatvor u Požarevcu.

#Hapšenje

#Jordan

'