AKTUELNO

Sumnja se da je krvavi zločin počinjen iz koristoljublja , jer se došlo do saznanja da je žrtva bila prodala kamion. Optuženi su se u istrazi uglavnom branili ćutanjem.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Slavoljuba K. (42) i Gorana M. (50) iz Kruševca zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo teško ubistvo. Oni su osumnjičeni da su mučki usmrtili Miljka Jaćimovića (73) , 24. aprila u selu Stopanja kod Trstenika.

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja, optužnica je podignuta i protiv V. K. (45), supruge okrivljenog Slavoljuba K. Obimna istraga pokazuje da je nesrećni čovek, koji je živeo sam na svom imanju pretučen do smrti.

- Osumnjičeni su na svirep i podmukao način lišili života sada pokojnog Miljka, tako što su mu sa drvenim motkama zadali najmanje 15 udaraca po glavi I telu, nanevši mju tom prilikom teške telesne povrede opasne po život od kmjojih je I preminuo. Pred višim sudom u Kruševcu predstoji faza potzvrdjivanja navedene optužnice - navodi za Informer javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Ubistvo Miljka Jaćimovića Mikana , koji je u Stopanji važio za jednog od najvrednijih domaćina, koji je kao udovac, od 2009. godine živeo sam, neko vreme predstavljalo je misteriju. Okrivljeni su se našli iza rešetaka nekoliko dana nakon što je okrvavljeno telo Miljka Jaćimovića bez znaka života, nađeno na imanju, u staroj kući, koja mu je je služila samo radi odlaganja starih stvari i pripremanja zimnice.

Ispred štale, koju je te kobne večeri obilazio Miljko da vidi svoje steone krave, na licu mesta su nađeni tragovi krvi Slavoljuba K., koji se prilikom razbojništva povredio, pa je posle hapšenja bio na lečenju u Beogradu.

Beživotno telo Miljka Jaćimocića naslonjeno na stolici oblivenoj krvlju pronašao je njegov komšija Zoran Živanović, koji je sutradan slučajno svratio da proveri što gori svetlo u Miljkovoj staroj kući , a on se ne odaziva.

Sumnja se da je krvavi zločin počinjen iz koristoljublja , jer se došlo do saznanja da je žrtva bila prodala kamion, ali da je uzela samo kaparu, ali ne i celu sumu za vozilo, koje je i dalje tu bilo parkirano u dvorištu. Optuženi su se u istrazi uglavnom branili ćutanjem, ali se pretpostavlja da je Miljko Jaćimović bio mučen i udaran do smrti motkom kako bi rekao gde mu se nalazi novac.

#Trstenik

#optužnica

'