AKTUELNO

Policija je spasila petnaestogodišnju devojčicu od prisilnog prosjačenja, a protiv njenog oca podneta je krivična prijava za krivično delo trgovina ljudima, saopštila je Uprava policije.

Devojčica je smeštena u sklonište i obezbeđena joj je pravna zaštita.

- S obzirom na to da je devojčica do sada u više navrata pretrpela fizičko nasilje, iz bezbednosnih razloga sklonjena je u Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima u okviru Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, dok je za A.S. raspisana poternica - saopštila je Uprava policije.

Žrtva je, kako navode u saopštenju, identifikovana pre dva dana na osnovu operativnih saznanja CB Podgorica i aktivnosti koje su preduzeli.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se 15-togodišnja djevojčica u dužem periodu, pod fizičkom silom, pretnjom i prinudom oca A.S, bavila prosjačenjem na teritoriji Podgorice za račun i interes svog oca i drugih za sada nepoznatih osoba čiji identitet treba da bude utvrđen, saopštila je Uprava policije.

U saradnji sa drugim nadležnim državnim organima i institucijama biće, kako se navodi, nastavljeno rasvetljavanje svih oblika trgovine ljudima.

#Otac

#Policija

'