AKTUELNO

Dr Nele Karajlić, najavio je spektakularan koncert za 25. maj, istakavši da je zanimljivo to što su mu svi datumi koncerata u vezi sa njegovim životnim motom SFRJ.

Karajlić je rekao da se vraća i muzičkoj karijeri, i da će veliki povratak biti koncert na Tašmajdanu.

- Ono što je zanimljivo, jeste da sam poslednji koncert prošle godine imao 29. novembra u Skoplju, nastupam 1. maja u Vrnjačkoj banji i 25. maja u Beogradu. Svi datumi su u vezi sa mojim životom koji se zvao Savezna Federativna Republika Jugoslavija – rekao je Karajlić.

Kako ističe, nije jugonostalgičar, ali se tako poklopilo.

Karajlić je najavio da uskoro izlazi novi spot za pesmu koja se zove “ Ti to ne razumeš” a koja u suštini predstavlja, kako kaže, njegovo nesnalaženje u svetu u kome se danas nalazimo.

- Došlo vreme da i mi stari rokeri počnemo da dobijamo nagrade - istakao je  Karajlić, rekavši da mu je izuzetno velika čast što je upravo on dobitnik nagrade za kniževnost "Momo Kapor".

- Čast je dobiti ovako značajnu nagradu. Čast je biti i u istoj rečenici sa Momom Kaporom,a kamoli dobiti nagradu sa njegovim imenom – rekao je Karajlić.

Kako kaže, izgleda da je došlo vreme da i stari rokeri počnu da dobijaju književne nagrade.

Kako ističe, ono što mu je najvažnije, jeste da nagrada mnogo više znači delu nego piscu, i kako kaže, nagrada i jeste za roman, ne za Neleta.

Foto: TvPink Printscreen

- Cela ideja ove knjige “Solunska 28”, jeste da se u tri knjige napiše istorija jedne kuće na Dorćolu koja traje sto godina. Prvi deo knjige završava sa periodom do 1918. godine, krajem Prvog svetskog rata, a drugi deo bi trebalo da govori o najbolnijem periodu za vreme Drugog svetskog rata i nemačke okupacije, i završava se krajem rata otvarajući novo poglavlje koje Beograd čeka na dalje – rekao je Karajlić.

Kako kaže, taj period oslobođenja biće opisan u trećoj knjizi.

- Postoji jedna teorija da život imitira umetnost, a ne umetnost život, kaže Karajlić i ističe da je i sam iznenađen kako su neke ličnosti verodostojno “iskopirale” ono što je on “predvideo”.

Foto: TvPink Printscreen

#Nele Karajlić

'