AKTUELNO

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević danas je u svoje lično ime i u ime Ministarstva kulture i informisanja uputio telegram saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca.

- U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime upućujem porodici Nebojše Glogovca izraze iskrenog saučešća, u ovom velikom gubitku za srpsku kulturu i za sve nas koji smo ga pratili i voleli. Naprečac i preko reda, ostali smo bez Nebojše Glogovca, koji je bio u zenitu glumačke zrelosti. Umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina - piše u telegramu saučešća.

Iz ministarstva dalje navode, Glogovac nije bio samo visoko ostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom, koji je znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada.

- Nebojša Glogovac je svojim umećem svedočio da glumačka igra nije samo igra, nego zgusnuti trenutak života. Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti - piše u telegramu saučešća.

#Vladan Vukosavljević

'